gorol Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 W menedżerze urządzeń w punkcie-->Inne urządzenia pojawił się wpis pod tytułem Modem PCI ze znaczkiem wykrzyknika. Mam w kompie zamontowaną kartę sieciową Roelteka wraz z zainstalowanymi sterownikami i urządzenie to działa poprawnie ale zostało przezemnie wyłączone w menedżerze urządzeń gdyż nie jest mi aktualnie potrzebne. Mam też modem Pentagrama wraz z zainstalowanymi sterownikami i urządzenie to działa poprawnie ale zostało także wyłączone w menedżerze urządzeń gdyż nie jest mi aktualnie potrzebne. Mam też modem Neostrady wraz z zainstalowanymi sterownikami i urządzenie to działa poprawnie o czym świadczy to, że mogę pisać posty na tym forum. A wzmiankowany wpis pojawił się właśnie zaraz po tym jak zainstalowałem Neostradę...więcej...utraciłem też w tym momencie możliwość odbierania jakiech kolwiek dźwięków a w Panel sterowania-->Dźwięki i urządzenia audio w zakładce-->Głośność pojawił się wpis-->Brak urządzeń audio, natomiast w zakładkach-->Audio i Głos we wszystkich polach pojawił się wpis-->Modem nr.0 .Nadmienię tylko, że kolumny są sprawdzone i działają poprawnie. Proszę o jakieś sugestie lub budującą podpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreeN_DG Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Po co ci ten modem i sieciówka w kompie skoro korzystasz z neo. Może występuje jakiś konflikt między nimi a modemem do neo. Wyciągnij i wtedy zobacz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorol Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Po co ci ten modem i sieciówka w kompie skoro korzystasz z neo. Może występuje jakiś konflikt między nimi a modemem do neo. Wyciągnij i wtedy zobacz... Słuszne pytanie ale.....wcześniej miałem nieuczciwego dostawcę internetu poprzez radiówkę (stąd karta). Wciąż się coś tam psuło i bolało więc pokusiłem się o źródło alternatywne (stąd modem), no i w końcu nerwy mi puściły....musiałem przeprosić się z TpSA (stąd NEO). Ale NEO mam od trzech dni, więc to tak jak by testowanie. O konflikcie sprzętowym nie może być mowy gdyż nie dalej jak wczoraj włączyłem w Menedżerze urządzeń Pentagrama i Roelteka i przetestowałem wszystkie trzy łącza po kolei i chodziło bez problemu (o dziwo....radiówka też, więc mnie jeszcze nie odłączyli). Moim zdaniem (chyba się nie mylę) wystarczy wyłączyć urządzenie bez konieczności fizycznego odinstalowywania aby nie wpadać w problemy z konfliktami sprzętowymi (w WinXP). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...