Skocz do zawartości
gorol

Problem z modemem

Rekomendowane odpowiedzi

W menedżerze urządzeń w punkcie-->Inne urządzenia pojawił się wpis pod tytułem Modem PCI ze znaczkiem wykrzyknika.

Mam w kompie zamontowaną kartę sieciową Roelteka wraz z zainstalowanymi sterownikami i urządzenie to działa poprawnie ale zostało przezemnie wyłączone w menedżerze urządzeń gdyż nie jest mi aktualnie potrzebne. Mam też modem Pentagrama wraz z zainstalowanymi sterownikami i urządzenie to działa poprawnie ale zostało także wyłączone w menedżerze urządzeń gdyż nie jest mi aktualnie potrzebne. Mam też modem Neostrady wraz z zainstalowanymi sterownikami i urządzenie to działa poprawnie o czym świadczy to, że mogę pisać posty na tym forum. A wzmiankowany wpis pojawił się właśnie zaraz po tym jak zainstalowałem Neostradę...więcej...utraciłem też w tym momencie możliwość odbierania jakiech kolwiek dźwięków a w Panel sterowania-->Dźwięki i urządzenia audio w zakładce-->Głośność pojawił się wpis-->Brak urządzeń audio, natomiast w zakładkach-->Audio i Głos we wszystkich polach pojawił się wpis-->Modem nr.0 .Nadmienię tylko, że kolumny są sprawdzone i działają poprawnie. Proszę o jakieś sugestie lub budującą podpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co ci ten modem i sieciówka w kompie skoro korzystasz z neo. Może występuje jakiś konflikt między nimi a modemem do neo. Wyciągnij i wtedy zobacz...

Słuszne pytanie ale.....wcześniej miałem nieuczciwego dostawcę internetu poprzez radiówkę (stąd karta). Wciąż się coś tam psuło i bolało więc pokusiłem się o źródło alternatywne (stąd modem), no i w końcu nerwy mi puściły....musiałem przeprosić się z TpSA (stąd NEO). Ale NEO mam od trzech dni, więc to tak jak by testowanie. O konflikcie sprzętowym nie może być mowy gdyż nie dalej jak wczoraj włączyłem w Menedżerze urządzeń Pentagrama i Roelteka i przetestowałem wszystkie trzy łącza po kolei i chodziło bez problemu (o dziwo....radiówka też, więc mnie jeszcze nie odłączyli). Moim zdaniem (chyba się nie mylę) wystarczy wyłączyć urządzenie bez konieczności fizycznego odinstalowywania aby nie wpadać w problemy z konfliktami sprzętowymi (w WinXP).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi