Skocz do zawartości
THORGAL

moj nowy Radeon 8500 vivo video in/out i co dalej ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w koncu tego Radeona 8500 zdecydowalem sie na 250/250 bo bardziej zalezalo mi na video in i myslalem ze sobie podkrece na 275/275 na spoko a tu klops :(

1 ) Wczoraj krecilem Powerstrupem na 275/275 - artefakty 260/260 lepiej ale od nature artefakty a 255/255 to juz nie ma sensu czy on sie wogole nie kreci ?

2 ) W GTA III na GF2 MX 400 nie mialem slajdow a teraz mam i nawet patch nic nie pomaga :(

3 ) Wynik mam 5400 na sterach z plytki a po sciagnieciu nowszych ze strony ATI chyba 4.13.2002 mam 5200 :(

1 DLACZEGO ?

2 DLACZEGO ?

3 DLACZEGO ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Początkowo też miałem problemy z Radeonem od Gigabyte. Po wymuszeniu rozdzielczości 105Hz w 1152x864 w 3DMark miałem ok.4500pkt. Po ściągnieciu sterow proponowanych przez MadOnion uzyskałem ok.8500. Radzę spróbować innego programu do podkręcania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pocza˛tkowo tez˙ mia?em problemy z Radeonem od Gigabyte. Po wymuszeniu rozdzielczos´ci 105Hz w 1152x864 w 3DMark mia?em ok.4500pkt. Po s´cia˛gnieciu sterow proponowanych przez MadOnion uzyska?em ok.8500. Radze˛ spróbowac´ innego programu do podkre˛cania.

wlasnie ... to skad wziac te stery ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie masz pamiatki? Prawdopodobnie 4ns wiec duzo nie podkrecisz.

mam 3,6 hynix :)

Ja tez i wycusnalem 300/300.

Mysle ze powinienes sie zainteresowac flashem biosu :D

Mam BIOS z cyferka 8 na koncu wiec chyba wyzszego nie ma a moze nie Powerstrupem go ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz mialem nie wracac z tym tematem ale dzis zostawilem kompa na cala noc a nad ranem mialem cienkie pionowe pasy na calym ekranie i dopiero reset pomogl.

Jak mam ustawic ta karte zeby juz nie bylo z nia niespodzianek moze przeinstalowac winde ?

A moze ktos mi wysle jakies najlepsze stery bo te z MadOnion nie sa dostepne na moim firmowym smieciowym maku :(

nin242@wp.pl i moze jakis krociotki opis co to za stery :) z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...