Kamilek Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Witam. Robię Ankietę ponieważ ciągle drażni mnie waga tych pentagramów Cu, moze osoby juz posiądające ten cooler przekonają mnie ze czują się bezpiecznie. Czy ktos z was przenosił moze kompa z tym pentagramem ?? Czy jesli zdejmę ten cooler to musze od nowa nakładac pastę ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Witam. Robię Ankietę ponieważ ciągle drażni mnie waga tych pentagramów Cu, moze osoby juz posiądające ten cooler przekonają mnie ze czują się bezpiecznie. Czy ktos z was przenosił moze kompa z tym pentagramem ?? Czy jesli zdejmę ten cooler to musze od nowa nakładac pastę ?? ludzie mowia, ze ok lepiej na czas transportu zdjac tak, paste musisz nalozyc od nowa ja osobiscie wzialem AlCu z powodu wagi i roznicy tylko 2-3* - mowie o zalmanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kefasek Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Właśnie też przymierzam się do zakupu tego coolera Pentagrama i zastanawiam się między wersją Cu i AlCu. Z tego co wiem Zalman jest jakoś mocowany do płyty głównej, a Pentagram wisi tylko na sockecie, więc te 616 gramów to chyba troche sporo. Czy wersję AlCu też lepiej zdejmować na czas transportu? bo jeśli tak to może lepiej jednak kupić Cu - jeżeli komp stoi spokojnie w miejscu to chyba się nic złego nie stanie? Czy zastosowanie podkładki Cooper Shine poprawi jakoś sytuację w tej kwestii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 aha, ja nei mam zadnej podkladni pod procka glosy byly podzielone 0- jedni mowili, ze poprawia oddawanie ciepla, inni,z e przeszkadza zostalem bez :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir Hopkins Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 A ja wam powiem nie ma sensu :/ lepiej dołożyć kilkanascie złotych i kupić ThermalRighta SLK900A, albo ALX800, wydajność o niebo lepsza i waga normalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 ze jak? ze gdzie? SLK-900A: 527g (heat sink only) Noise Level: 55 dBA ALX800 400g (heat sink only) Noise Level: 52.5 dBA normalna waga? czy ja wiem chyba nie do konca, poza tym dBA to juz przesada :/ w takim razie to polecam Zalmana 7000A AlCu ma 19dBA w trybie silent, wazy jakies 500g i jest o niebo lepszy... i chyba tanszy co? a jak ktos nie ma dziurek to ten pentagram - to juz bylo walkowane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Kurde, nie wiem, zdolnym trzeba być, żeby takie rzeczy wyrabiać. Ja tam zakładałem mojego bez obawy o socket, chyba musiał bym kompem z 2m rzucić, aby coś się stało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 no u mnie tez siedzi mocno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ls75 Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 ze jak? ze gdzie? SLK-900A: 527g (heat sink only) Noise Level: 55 dBA ALX800 400g (heat sink only) Noise Level: 52.5 dBA normalna waga? czy ja wiem chyba nie do konca, poza tym dBA to juz przesada :/ To sa przeciez same radiatory wiec skad te dBa?! pewnie z jakims glosnym wentylatorem... z tego co pamietam to mozna je w stanach kupic razem z wentylatorem delta. Pewnie stad te dBa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 dane ze str producenta, wiec sadze, ze dobrali jakis dobry wentyl... swoja droga to waga taka sama jak AlCu z wentylem, a jak to sie na cene rpzeklada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ls75 Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Stock Fan Maker: DELTA Model: FFB0912EHE Size: 92 x 92 x 38 (mm) Bearing: Dual Ball Bearing System Voltage: 12V Speed: 4800 rpm Air Flow: 110.18 CFM Noise Level: 55 dBA czyli wiadomo skad taki halas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 3 Odpowiedzi na tak.Niech te osoby które tak zagłosowały powiedzą co im się stało dokładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emotsetung Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 A ja wam powiem mam Pentagrama 80 Cu i robilem moda budy przez tydzien teraz .Wyczynialem cuda z mobo i buda upychajac kable i tnac bude robilem to czesciowo po nockach wracajac z tyry nad ranem raz nawet wypadla mi plyta z reki stojac w pionie na glebe :evil: [ zdolniacha :D ] i nic sie nie stalo trzeba byc autystycznym chyba zeby polamac cos z tym wiatrakiem :D albo miec jakas dupna plyte :D . A z kolega SIR Hopkinsem sie nie zgadzam wypowiedz swoja popre testem Naczelnego w ktorym widac ze lepszy to chyba jest pentagram jednak cenowo i wydajnosciowo sa podobne .Waga podobna . Zreszta konstrukcje TRighta nie uwazam osobiscie za zbyt wybitna i potrzeba naprawde duza i wydajna loche zeby schlodzic to cudo . PENTAGRAM i ZALMAN RULEZZZZ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 No a czy np. takie płytki jak Asus sa mocniejsze ?? Pewnie tak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emotsetung Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Raczej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kefasek Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Wysłałem maila z zapytaniem o bezpieczeństwo i możliwość uszkodzenia sprzętu ze strony tych coolerów na adres pomocy technicznej z oficjalnej strony producenta. Oto jaką dostałem odpowiedź: My testowaliśmy te wentylatory na różnych płytach. Wszystko zachowuje sie prawidłowo pomimo wagi radiatora. Przenosząc komputer nie można stawiać go gwałtownie. Pozdrawiam Maciej Malanowski No więc wszystko jasne :wink: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emotsetung Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 To chyba oczywiste ze stawiajac nikt nie napier**** buda o glebe :D chociaz wiadomo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...