Skocz do zawartości
Mephisto7

Ranking co lepsze tryb synchroniczny czy asynchroniczny?

Rekomendowane odpowiedzi

A dajmy na to:

Dana osoba posiada dobra plytke glowna, zalozmy Abit-NF7, ale ma bardzo slabe pamietki (no-name) DDR 266Mhz.

Procesor to np. Barton 2500+.

I co bedzie lepsze?

Puszczenie to w trybie asychronicznym na FSB 222 (np. Barton 3800+) i ddry oddzielnie, czy obnizyc magistrale Barton'owi do 266?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiadomo lepszy wariant 1 tyle ze pamieci beda waskim gardlem, przy drugim warianicie co napisales "odkrecasz" przeciez proca, domyslnie barton ma fsb 166 a Ty chcesz dac 133?

To bylo pytanie hipotetyczne - chcialem po prostu wiedziec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu zamkniety skoro jest rzesza ludzi, ktora uważa że właśnie ten tryb asynchroniczny jest lepszy. Według mnie to zależy od proca i pamiątek.

rzesza ludzi :mrgreen: nie wiem kto ci tak powiedzial ze jest lepszy tryb asynchroniczny hihihi

sprawdzalem kiedys to

pamieci chodzily na 200 a proc na 166 i bylo to mniej wydajne rozwiazanie troszke od pracy synchronicznej 200/200 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@RIKER - nie wiem z czego sie smiejesz,zalezy o jakim trybie mowimy, jakys mial pamiatki 266 to bys dawal FSB 133 na Bartona zeby miec synchro :D przeciez nie kazdy asynchorniczny jest gorszy - np. sytuacja opisana przeze mnie wyzej, przeciez nikt nie zmniejszy FSB zeby dostosowywac sie do slabych pamieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie rozumiem po co gadacie o podkercaniu, gosc sie pyta czy lepiej zostawic asynchro czy zjechac z FSB do poziomu pamieci, logiczne ze lepsze wieksze FSB mimo ze pamieci pojda wtedy asynchro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...