Mephisto7 Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Prosze o wasze zdania na ten temat :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 synchroniczny ofcourse, co za pytanie :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 A dajmy na to: Dana osoba posiada dobra plytke glowna, zalozmy Abit-NF7, ale ma bardzo slabe pamietki (no-name) DDR 266Mhz. Procesor to np. Barton 2500+. I co bedzie lepsze? Puszczenie to w trybie asychronicznym na FSB 222 (np. Barton 3800+) i ddry oddzielnie, czy obnizyc magistrale Barton'owi do 266? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gothic Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 wiadomo lepszy wariant 1 tyle ze pamieci beda waskim gardlem, przy drugim warianicie co napisales "odkrecasz" przeciez proca, domyslnie barton ma fsb 166 a Ty chcesz dac 133? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 wiadomo lepszy wariant 1 tyle ze pamieci beda waskim gardlem, przy drugim warianicie co napisales "odkrecasz" przeciez proca, domyslnie barton ma fsb 166 a Ty chcesz dac 133? To bylo pytanie hipotetyczne - chcialem po prostu wiedziec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 temat powninien byc zamkniety! prosze moderatorow o zamkniecie tego topicu! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephisto7 Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Czemu zamkniety skoro jest rzesza ludzi, ktora uważa że właśnie ten tryb asynchroniczny jest lepszy. Według mnie to zależy od proca i pamiątek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Czemu zamkniety skoro jest rzesza ludzi, ktora uważa że właśnie ten tryb asynchroniczny jest lepszy. Według mnie to zależy od proca i pamiątek. rzesza ludzi :mrgreen: nie wiem kto ci tak powiedzial ze jest lepszy tryb asynchroniczny hihihi sprawdzalem kiedys to pamieci chodzily na 200 a proc na 166 i bylo to mniej wydajne rozwiazanie troszke od pracy synchronicznej 200/200 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gothic Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 @RIKER - nie wiem z czego sie smiejesz,zalezy o jakim trybie mowimy, jakys mial pamiatki 266 to bys dawal FSB 133 na Bartona zeby miec synchro :D przeciez nie kazdy asynchorniczny jest gorszy - np. sytuacja opisana przeze mnie wyzej, przeciez nikt nie zmniejszy FSB zeby dostosowywac sie do slabych pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caminero Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Oczywiscie ze tryb synchroniczny, sam mam taki ustawiony FSB na 175, a DDR na 350 i wszystko smiga az milo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 ja jak mialem bartona 2.5 pamiatki 266mhz i mobo Soltek DRV5 to podkrecilem te pamiatki 266 na 320 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gothic Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 nie rozumiem po co gadacie o podkercaniu, gosc sie pyta czy lepiej zostawic asynchro czy zjechac z FSB do poziomu pamieci, logiczne ze lepsze wieksze FSB mimo ze pamieci pojda wtedy asynchro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 dobra konec tematu wiadomo co lepsze i nikt chyba teraz nie powie ze asynchroniczne taktowanie pamieci jest lepsze :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Używam asynchro i lepsze to niż synchro < 200MHz (a tylko tyle jestem w stanie uzyskać na moich pamiątkach). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...