walet007 Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Niem wiem co jest grane, komp się nie wyłancza, co to może byc, płyta jakaś pcpartner i celek 433 taki jak mój 128 mb sdram, zasiłka 230W no name, co to może byc, THX za wszelką pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Odpal regedit i znajdź w rejestrze "Powerdown After Shutdown" i zmień wartośc z 0 na 1 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walet007 Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Odpal regedit i znajdź w rejestrze "Powerdown After Shutdown" i zmień wartośc z 0 na 1 :)A czy muglbys powiedziec gdzie on sie znajduje ??? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aimar Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Miałem podobny problem z WinXP - po włączeniu przycisku "wyłącz" Windek wyłączał się do pewnego momentu - aż pojawił się napis "Zmaykanie systemu Windows" i przy tym zwiecha, resetowałem kompa i po tym Windek juz nie startował bo brakowało mu np. folderu C:Windowssystem albo pliku lsass ...okazało się, że pamięć RAM była walnięta :) Po wymianie na nowe już wszystko śmiga :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walet007 Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Miałem podobny problem z WinXP - po włączeniu przycisku "wyłącz" Windek wyłączał się do pewnego momentu - aż pojawił się napis "Zmaykanie systemu Windows" i przy tym zwiecha, resetowałem kompa i po tym Windek juz nie startował bo brakowało mu np. folderu C:Windowssystem albo pliku lsass ...okazało się, że pamięć RAM była walnięta :) Po wymianie na nowe już wszystko śmiga :) :) :) A jaki wtedy miales sprzet ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Wpis ten jest przydatny jeśli komp Ci się restartuje po nacisnięciu polecenia wyłącz a nie zawiesza przy wyłączaniu :) HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogonPowerdown After Shutdown (wybierasz polecenie "Modyfikuj" i w "dane wartości" wpisujesz 1 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walet007 Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Miałem podobny problem z WinXP - po włączeniu przycisku "wyłącz" Windek wyłączał się do pewnego momentu - aż pojawił się napis "Zmaykanie systemu Windows" i przy tym zwiecha, resetowałem kompa i po tym Windek juz nie startował bo brakowało mu np. folderu C:Windowssystem albo pliku lsass ...okazało się, że pamięć RAM była walnięta :) Po wymianie na nowe już wszystko śmiga :) :) :) U mnie tak samo sie dzialo, ale po restarcie wszystko smigalo ladnie :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aimar Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 heh...u mnie po taki resecie zazwyczaj była reinstalka Windka :) Najgorze było to jak dopiero co zainstalowałem Windka i zaraz przy pierwszym wyłączeniu to się działo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walet007 Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 heh...u mnie po taki resecie zazwyczaj była reinstalka Windka :) Najgorze było to jak dopiero co zainstalowałem Windka i zaraz przy pierwszym wyłączeniu to się działo :)Wiec jak myslisz, czy to pamiec ram ??? Czy co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aimar Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Może RAM...ale najpierw to sprawdź...weź sobie od kogoś pożycz i obczaj czy coś to zmieni... ...Ale najlepiej będzie jak najpierw pobierzesz wszystko w Windows Update i może wtedy będzie ok... A po drugie 128MB ramu to chyba trochę mało jak na XP no nie ?!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walet007 Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Może RAM...ale najpierw to sprawdź...weź sobie od kogoś pożycz i obczaj czy coś to zmieni... ...Ale najlepiej będzie jak najpierw pobierzesz wszystko w Windows Update i może wtedy będzie ok... A po drugie 128MB ramu to chyba trochę mało jak na XP no nie ?!? Ja widziaBem jak kole[ miaB 64 ramu i siedziaB w win xp :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...