Skocz do zawartości
1worm1

ECS K7S6A "wersja biosu"

Rekomendowane odpowiedzi

Moja wersja biosu to 11/25/2002 1.0f byłem na stronie ecs i tam nie znalazłem takiej daty natomiast była wcześniejsza o kilka dni , aktualizacja była juz przeprowadzona przy kupnie. Wiec nie jestem pewien czy po kupnie durona 1600 bedzie działac na tej płycie. Kupować czy nie , prosze o pomoc. Aktualnie działa na duronie 1300.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja wersja biosu to 11/25/2002  1.0f byłem na stronie ecs i tam nie znalazłem takiej daty natomiast była wcześniejsza o kilka dni , aktualizacja była juz przeprowadzona przy kupnie. Wiec nie jestem pewien czy po kupnie durona 1600 bedzie działac na tej płycie. Kupować czy nie , prosze o pomoc. Aktualnie działa na duronie 1300.

hej - mialem kiedys takiego ECSa.

D1600 jest na nowym rdzeniu - wiec moga byc problemy (slyszalem ze bez moda T-Bred B nie chcial chodzic). Ale na to gdzies widzialem na necie solucję. musisz na google poszukać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie uzywam tej płyty z procesorem T-Bred B AthlonXP 2200+ i chodzi bez problemów. Płyta powinna chodzić ze wszystkimi prockami na FSB 133 (do T-Breda włącznie) ale bartona juz do niej nie wsadzisz (głównie ze względu na FSB) bo mimo opcji w biosie 166MHz to ta płyta nie może jej osiągnąć. Próbowałem ustawić 133/166/33 (CPU/RAM/PCI) ale RAM (mimo, że jest to PC2700) chodzi na 133 MHz (efektywne 266), a na ustawieniu 166/166/33 komp w ogóle nie odpala. Po wsadzeniu bartona zasilacz szlag trafił. Max co na niej wyciągniesz to 150/150/30 (i to też mogą byc problemy głównie z PCI).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi