luk7 Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 moj konfig macie ponizej... sam nie wiem w czym problem bo na starym PII wszystko ok, a na tym nie da sie ani Red Hata ani Manrake'a :((( Na poczatku po wyborze rodzaju instalacji (probowalem wszystkie)pojawia sie czarny ekran i dalej nic sie nie dzieje... cala instalacja wiesza sie juz na samym poczatku przy booting kernel... plisssss help me!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rt3z Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 A czy dystrybucja Linuxa jest nowa czy ta sama co miales na PII. Ja mialem problem z instalacja starszej dystrybucji na nowym sprzecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk7 Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 dystrybucje to Red Hat 7.3 i Mandrake 8.2 Probowalem juz nie na jednym forum i nikt mi nie pomogl :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=8035 nie wiem czy to to ale sprobuj "odkrecic" procesor przynajmniej na czas instalacji. ogolnie linux nie lubi podkrecania, a widze ze w configu masz 1.8@2.4 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 cala instalacja wiesza sie juz na samym poczatku przy booting kernel...To nic nam nie mówi, podaj chociaż ze 2 ostatnie linijki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 nie wiem czy to to ale sprobuj "odkrecic" procesor przynajmniej na czas instalacji. ogolnie linux nie lubi podkrecania, a widze ze w configu masz 1.8@2.4 8) ja instalowalem linuxa RH 7.3 na Athlonie 1000@1400 i nie bylo zadnych problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk7 Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 bez podkrecania tez sie nie da :(( a wyglada to tak: Loading initrd.img........ Loading umlinuz...ready Uncompressing linux...OK,booting to kernel... i potem nic juz sie nie dzieje :((( a w przypadku manrake'a na plytce sa inne alterantywne images. Po zgraniu jednego z nich na dyskietke instalacja rusza jednak tylko do momentu formatowania partycji - wowczas komunikat "no such devices" :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cOyOte Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 RedHat & Mandrake sux! a tak powaznie to sproboj uruchomic redhata z dyskietki, a ze nie znalazl Ci mandrake urzadzenia to pewnie dlatego, ze uzyles zlego obrazu jadra (np. z obsluga scsii, a nie ide) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk7 Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 bez pokrecania tez sie nie da :( a ostatnie linijki to: Loading imtrd.img..... Loading umlinuz...ready Uncompressing linux...OK,bootimg to kernel... ...a potem sie wiesza i nic sie juz nie dzieje W manraek'u zgralem jakis inny alternatywny images z cd na dyskietke i ruszylo ale gdy instalacja dojdzie do formatowania partycji wyswietla sie "no such devices" i koniec :( aha ja probowalem juz wszytskich obrazow... plissssssss help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 RedHat & Mandrake sux! a tak powaznie to sproboj uruchomic redhata z dyskietki, a ze nie znalazl Ci mandrake urzadzenia to pewnie dlatego, ze uzyles zlego obrazu jadra (np. z obsluga scsii, a nie ide) [gluteus maximus] prawda. Ja miałem podobny problem u kumpla na p4. Pomogło dopiero zainstalowanie nowszej dystrybucji, nie chce cię martwić ale chyba będziesz musiał poczekać ża nowy sprzęt bedzie obsługiwany w pełni przez linuxa. Przypuszczam że chodzi o chipset, ale nie jestem magiem w sprawach związanych z [brzydkie określenie na linuksa]am. To tylko przypuszczenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk7 Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 problem rozwiazany!!! i nie uwierzycie co bylo przyczyna-stara szeregowa mysz geniusa(ktora na starym kompie dzialala ok). Po zmianie na optyczna samsunga wszytsko oki. wreszcie moge sie pocieszyc linuxem ;)))))))))) jupi!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...