Skocz do zawartości
Moog

Tagan 480 W- problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Nie pisze o tym dosłownie. W schemacie są dwie gł. żyły(tak to nazwe) na jednej co drugi molex ma S1 a na drugiej żyle S2 czyli wnioskuję że służy to do celów informacyjnych, ale patrząc w rzeczywistości na kable zasilacza jest już co innego :? ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz chyba wiem co to ... u mnie to S1 i S2 występują na 2 molexach kończących całą główną żyłę ... tzn. S1 jest na końcu jednej a S2 na końcu drugiej :) ale nadal nie wiem czemu to tak oznalczyli ... kolor ten sam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

u mnie nie ma owego kabla ... ba na zdjęciach na opakowaniu także nie ma więc wykluczam podrobienie zasilacza  :lol: Grill też mam normalny aluminiowy bez tej gumy w środku :)

To jest kabel jak to pisze w instrukcji dla wydajnych kart graficznych. Właśnie dzisiaj zobaczyłem w jednej z gazet komputerowych reklamę taganana 480w a tam co? 2 takie kable. Jest to na pewno spowodowane nowymi kartami nvidi bo potrzebują dwóch niezależnych linii +12 i dodając że zalecają zasilacz o mocy 480W...

Na oficjalne stronie tagana można sobie pooglądać nowe dziecko tejże firmy które wypełnia brakującą lukę (420W)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

u mnie nie ma owego kabla ... ba na zdjęciach na opakowaniu także nie ma więc wykluczam podrobienie zasilacza  :lol: Grill też mam normalny aluminiowy bez tej gumy w środku :)

To jest kabel jak to pisze w instrukcji dla wydajnych kart graficznych. Właśnie dzisiaj zobaczyłem w jednej z gazet komputerowych reklamę taganana 480w a tam co? 2 takie kable. Jest to na pewno spowodowane nowymi kartami nvidi bo potrzebują dwóch niezależnych linii +12 i dodając że zalecają zasilacz o mocy 480W...

Na oficjalne stronie tagana można sobie pooglądać nowe dziecko tejże firmy które wypełnia brakującą lukę (420W)

możesz powiedzieć w jakiej gazecie a nie w jakiej mam przeryś wszystkie gazety w sklepie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

możesz powiedzieć w jakiej gazecie a nie w jakiej mam przeryś wszystkie gazety w sklepie :(
To było w nowym Chipie, ale podkreślam to była reklama zasilacza z boku strony, a nie recenzja/test etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

zdjąć molexy aby nałożyć koszulkę  8)  a tak wogóle gdzie można dostać http://www.modernizacje.net/index.php?page=molexuv taki bajer ...  przydałoby się  i ten Molex Extractor mniam  :D  :wink:

Molexy UV mozna kupic

http://www.angela.pl/index.php?action=Szuk...IDKategorii=125

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

zdjąć molexy aby nałożyć koszulkę  8)  a tak wogóle gdzie można dostać http://www.modernizacje.net/index.php?page=molexuv taki bajer ...  przydałoby się  i ten Molex Extractor mniam  :D  :wink:

Molexy UV mozna kupic http://www.angela.pl/index.php?action=Szuk...IDKategorii=125

cena z kosmosu ale są a wiesz gdzie dostać takie urządzenia to wyciąganie kabli w molexa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

patrząc na to ile potrzebuje molexów to te 2.5 zł za sztuke zniose

PS. 10x molex jest w moim modelu z tego co wyczytałem na stronie producenta . Teraz pytanie czy jest podzielona na pół żeńskich i pół męskich ?

Dołączona grafika

Ktoś wie ? Bo nie bardzo mam jak policzyć :) PS. Ale głupek ze mnie przypomniałem sobie że wszystkie są molexy w zasilaczu typu Żeńskiego :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi