Skocz do zawartości
MistrzPoiu

Problem z SetiQueue

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam dziwny problem z SetiQueue. Server mam postawiony w sieci wewnętrznej i tam wszystkie kompy pobierające jednostki przez seti drivera są widoczne jako klienci i wszystko jest ok. Natomiast kompy z zewnątrz mogą sie logować do pobierania jednostek i wysyłania ich ale nie ma żadnych info o nich jako klientach nie są uwzględniane. Widzę je w logach SetiQueue jako klientów i i ch IP. W Routerze mam przekierowany port 5517 na IP wewnętrzne servera SetiQueue. Co najdziwniejsze mogę się łączyć z zewnątrz sieci z SetiQueue poprzez dwa porty 80 i 5517. Niestety za nic w świecie nie mogę ustawić tak Setiqueue żeby identyfikował kompy z poza sieci wewnętrznej.

Może już ktoś się spotkał z takim problemem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jka juz jakiś komp (z zewnątrz) połączy sie z seti queue, to znasz jego adres, wtedy w opcjach administracyjnych przydierlasz mu port inny niż standardowy 5517, i każesz człowiekowi zmienić w ustawieniach proxy port. wteydy spokojnie mozesz sobie zmieniac nazwy itp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli komp ma stale ip to identyfikujesz go po ip; jesli chcesz identyfikowac go po portach to musisz na routerze odblokowac porty; a to ze laczy sie przez porty 80 i 5517 nie jest wcale dziwne: to sa poprostu otwarte porty; swoja droga masz przyklejony temat o tym programie;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo się chyba dalej rozumiemy. Kompy zewnętrzne mają stałe ip i wysyłają jednostki na server setiQueue niestety nie widać ich w SetiQueue jako klientów wiec nie moge ich dodać w żaden sposób. Powtarzam widzę tylko je w history że takie połączenie miało miejsce. Topic o SetiQueue jest tylko o podstawowej konfiguracji tam nic nie znalazłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchaj nie wiem jak to Ci wytłumaczyć ale spróbuje jeszcze raz !!!!

Odpal sobie SetiQueue i zobacz że przypisać nazwy mozna tylko w opcji Client a nie w zwykłym logu. A ja widzę te kompy z zewnątrz tylko w opcji Log All. Teraz rozumiesz czemu nie mogę ich dodać. JEDNOSTKI SĄ POBIERANE I WYSYŁANE ALE NIE MA PO NICH ŻADNEGO ŚLADU. KOMPY ZEWNĘTRZNE NIE ISTNIEJĄ JAKO CLIENTS. TO JEST WŁAŚNIE MÓJ PROBLEM. To co napisałeś jest przecież jasne w końcu jakoś skonfigurowałem kompy wewnątrz sieci. Problem jest bardziej złożony niż banalne przypisanie nazw adresom IP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha; no to moze setiqueue rozpoznaje wszystki polaczenia z routera jako polaczenia od jednego klienta (o ip routera); odblokowanie portow w routerze i ustawienie jednego portu dla jednego klienta chyba rozwiaza sprawe; tak czy siak wyglada to na zla konfiguracje routera;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...