Marcin5611 Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 xor hm........ po co zdejmowales shima? Ogolnie wspolczuje drogiej dekoracji:( Zebys nie zdejmowal shima moze by ci sie udalo hjakos dogadac i by sie zalatwilo cos z gwarą a shima to juz chyba nie przymocujesz zeby nie bylo widac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaHhOo! Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Postawilem system od nowa... 13945 w 2k1 to ok? :) http://service.futuremark.com/compare?2k1=8199047 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Watpie... Ja bez krecenia karty na 2.2Ghz mam 17 500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
9tek Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 witam jestem nowicjuszem ,wlasnie nabylem modowalnego radka 9800Se pyt.1 przeczytalem ze XOR "załatwił" swojego radka zdjemując shima,no właśnie tzn co zdejmując? (procesor z karty??? po cholere)? :D pyt2.chce usunąc default'owy radiator z rdzenie bo jest śmieszny ,a mam chłodzenie wodą ale po texcie XORA zaczełem się obawiać że coś uszkodze,jak zrobić żeby było najbezpieczniej w trakcie usuwania przyklejonego radiatora? pozdro wszytskim radko maniakom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Ile wam daje podkrecanie karty? :roll: Przed chwila sprawdzilem i roznica miedzy 380/680 a 430/780 to 500 markow :!: :?: http://service.futuremark.com/compare?2k1=8198347 :arrow: http://service.futuremark.com/compare?2k1=8199082 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
9tek Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 chetnie odpowiem na Twoje pytanie ale mam radka obok siebie doslownie a w blaszaku moje stare dobre 9600 hula a ja nie wiem jak zdjac ten głupi rediator ,sie boje normalnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
9tek Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 już nikt nie musi mi wyjaśniać co to shim,ale XoR mógłby wyjaśnic po co zdjemował tego shima,bo to mnie naprawde intryguje,prosze też jesli ktoś zna sposob na bezpieczne zdjęcie tego radiatorka( jak jest inny niż podany przez Pichu ten. z karta i śrubokrętem) poinformowąc mnie jak to zrobić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 shima zdejmuje sie poniewaz czesto jest on minimalnie wyzszy od rdzenia i utrudnia kontakt radiatora z vpu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
9tek Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 tego jeszcze nie zauważyłem, dzięki za odpowiedż ,hmmmmm to qwa jak tego shima zdjać bezpiecznie jak chce zamontować blook wodny na jądro procka? (sorki może pytania banalne ,ale już nie jeden procek załątwiłem -athlona bartona,intela 733 itd- dlatego dygocze jak kiesiel z za mała ilościa wody) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Postawilem system od nowa... 13945 w 2k1 to ok? :) http://service.futuremark.com/compare?2k1=8199047 Troszkę mało... ale na stronie to mi się podoba "9800se, 8x1, no overclooking" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Pinki, mogę się mylić ale wydaję mi się że u ciebie trochę hamuje proc i fsb. Mnie samo kręcenie karty dało ok. 1500. Zobacz moje wyniki -robiłem je przy ok. 418/720 więc ty z dużo lepszymi zegarami powinieneś spokojnie mnie przebić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XWOJCIECHX Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 czy shim to te ............ blaszne ....... wokol proska jego podstawy tej zielonej -- te kwadratowe coos czy to ta ......... pasta na procu zalozona ????????????? bo nie wiem .... co to ten calusi shim po co on tam wogole jest nie lepiej dac cos na wzoor tej blaszki jak na prockach amd-- zeby rdzen chronila ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 ZABILEM GO ! Wyrazy współczucia XOR - a miało być tak pięknie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaHhOo! Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Watpie... Ja bez krecenia karty na 2.2Ghz mam 17 500 LOL... LoMax po hardmodzie ma tylko o 100 wiecej niz ty 8O Nie masz przypadkiem czystego PRO :?: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Watpie... Ja bez krecenia karty na 2.2Ghz mam 17 500 LOL... LoMax po hardmodzie ma tylko o 100 wiecej niz ty 8O Nie masz przypadkiem czystego PRO :?: 8) Ja rez mam podobne wynikina procu 2.2ghz po wiekszym o/c proca i grafy 19.2k A co ma hardmod do wynikow? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaHhOo! Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Chodzi mi o to, ze podkrecil gpu i pamieci a ma zaledwie o 100 wiecej :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
9tek Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 chciałem się przedstwaić .(bo zapomniałem) jestem z Białegostoku naywam się marcin bnick 9tek( dziewiątek) ,poczytałem sobie troche o r9800se ,kupiłem i "walnełem " sobie hardmoda (lutoniwczką transformatorową) według opisu PICHU,w tm że ja podczas zdejmownia radiatora najpierw podgrzałem go suszarką jakież było moje zdziwnie gdy radiator praktycznie sam odpadł,potem zrobiłęm mały trik i żeby nie pozbywać się shima,na jądro nałożyłem cienką polerowaną płytkę miedzi a potem dopiero mój włąsne jprodukcji blok wodny,wyniki moich "badań" poniżej komp chodził w pętli porzez 3 godziny na 3dmark03 i potem około godziny na 05, potem zmierzyłem benchmarki,ps. faktycznie przed zrobieniem hardmoda nsoft modzie pamiątki grzały sie bardziej nawet przy 680Mhz teraz na 740 są w podobenj temperaturze,coś jest w tym zwieraniu na procku,ponadto robiłem format i instalkę windy i wodna od razu zobaczyla 9800PRO podobnie aida32, widzą od razu radka 9800pro... to mi się podoba:) pozdor dla maniaków se@pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
9tek Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 ale nawtykałem literówek ,sorki,postaram się przeczytac zanim wyśle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Zrobilem dzis kilka testow, troche slabe wyniki ale to przez niski zegar VPU :( AMD Athlon 2000+@2435MHz 221x11 CL2 3-3-11 PowerColor R9800SE@PRO 430/780 VGA Silencer 3DMark2001 - 19332 http://service.futuremark.com/compare?2k1=8200379 3DMark03 - 6708 http://service.futuremark.com/compare?2k3=3276834 3DMark05 - 2922 http://service.futuremark.com/compare?3dm05=204460 Aquamark3 - 48856 http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?...?run=1826595194 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 A więc coś w tym hard-modzie jest... Ciekawe czy efekt w przypadku jednej i drugiej jest taki sam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koven Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 hehe, ja tez jestem z Bialego i zastanawiam sie nad hardmodem;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 A trzeba to lutowac? Da sie jakos ołowkiem czy cos? Ktos probował? Glownie interesuje mnie inna sprawa nie temp. ale czy pamiatki/rdzen lepiej sie kreci po tym hardmodzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
9tek Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 moze nie tyle lepiej się kręcą co tempertaura jest niższa a co za tym idze,można ję więćej podkręcić = lepiej śie kręcą :) HARDMOD jest OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Sorry ale przespalem chyba temat hardmodu ;) To jest przelutowanie czegos pod radiatorem ;) tak aby karta byla rozpoznawana jako R9800PRO? Spoko tylko czemu temp ma byc nizsza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carmamir Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Moze dlatego że skoro zwierasz te 2 rezystorki (oznacza to tyle że jeden nie był używany) napięcie będzie niższe, potoki mogą też być odblokowywane na zasadzie wartości napiecia (np. jakiś komparator + bramka i już piękny ukł. do wł. 8 potoków i PRO), jeśli jest np. 3V to mamy zablokowane 8potoków, jeśli mamy np. 2.8V mamy odblokowane (przecież to zwykłe pudełko milionów tran. więc co za problem zrobić coś takiego ?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carmamir Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carmamir Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 ech, coś mi ten Tweak nie śmiga idealnie i dlatego sie powtarzałem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carmamir Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Ho ho ho ;) WYczerpujaca odpowiedz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
9tek Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 witam mam prośbę ,czy ktoś kto ma radeona 9800se@pro od XpertVision'a z pamięciami hynix 2,5ns i mógłby mi przedstawić jakieś "ztuningowane" timingi które są sprawdzone dla tej karty i polepszają jej działanie (czyt. przyspieszaja działanie bez spadku overclockingu ,moje ustawnienia domyślne na których gram to 432/760) będę wdzięczny za pomoc,szukałem na forum (nie tylko tym forum) sprawdzonych timinigów i mimo starń nie znalazłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...