ogi__dogi Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Mój problem jest natępujący: wykonałem blok taki mniej więcej jak ten najtańszy z bloki.pl, z tą różnica, że najpierw chciałem go frezować więc wywierciłem otwór nad docelowym jądrem procesora, a frezować na wiertarce statywowej się nie dało więc go powierciłem. I teraz mam dylemat: po wierceniu powstały mi trzy wloty/wyloty - po bokach i centralnie nad jądrem. Moje pytanie brzmi: jak optymalnie dobrac wloty/wyloty, aby chłodzenie było najefektywniejsze. Można zrobić dwa wloty, jeden wylot? Czy pompa takie coś wytrzyma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 centralnie nad jądrem wlot a po bokach 2 wyloty i połączyć je potem za pomocą trójnika... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogi__dogi Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 wydaje się logiczne, ale swoją droga zastanawiam się dlaczego w takich właśnie zwykłych blokach wierconych nie wykonuje się tegoż dodatkowego wlotu tuż nad jądrem, przecież to nakład prawie rzaden, bo blok i tak wiercony, na mój rozum to powinno polepszyć wymiane ciepla, w porównaniu do przypadku, gdy wlot jest z boku bloku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...