Gość hydro2 Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Siemka,nie wiem czy bylo ale najwyzej mnie skierujecie na wlasciwy link i del post.Ktora z wyzej wymienionych plyt byscie mi radzili kupic.Dodam ze glownie potrzebuje je na podkrecanie i zamierzam kupic kingstony 768 MB DDR400 na Dualu (3X256 lub 512+256) albo twinmosy (tez powiedzcie co wybrac).Procek to Athlon 1700 na palimo a chlodzenie trudno poweidziec ale napewno wieksze niz te standardowe ktore sie dorzuca do zakupu boxowanego bartona 2500 chodz nie powala swoja wielkoscia (tzn wiatrak dosyc duzy a radiator standardowej wielkosci i nie miedziany tylko czarny).Teraz najwazniejsze - mam zasilacz Feel ATX300WSP4,czy mam szanse wykrecic go na takim configu jak opisalem na 2200 Mhz ?? Jesli tak to na ktorej z tych dwoch plyt??Jesli nie to na ile max i przy jakim napieciu.Z tego co widzialem to wiecej pozytywnych opinii mial Epox ale nigdzie nie znalazlem porownania tych 2 plyt a chce zakupic aqrat te gdyz obie sa doradzane jako najlepsze plyty za ta cene a mi nie zalezy na jakims firewire czy s-ata.Prosil bym o szybka odpowiedz gdyz juz nawet dzis czyli 18.07.2004 niedziela,mam mozliwosc zamowienia sprzetu a odbieralbym go juz w poniedzialek.Jeszcze jedna rzecz:moge miec zasilacz 350W ale nie mam zielonego pojecia jaki to bedzie, czy to mi cos pomoze i czy oplaca sie go wymieniac (powiedzmy ze to jakis noname ale juz nie 300W).Reszta sprzetu jak w podpisie czyli ta sama karta graficzna (na dodatkowy kabel zasilajacy jak zapewne wszyscy wiecie :)),ten sam procek i ten sam dysk (a nawet 2 te same dyski czyli 2X po 40 GB Seagate U6).Napiszcie mi odpowiedz a bede bardzo dźwięczny :) Pozdro :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samone3 Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Niw wem ,ale nie jesteś,,inny" ale na tym procku może być ecs k7s6a i tak bdzie git ,ale przyszłościowo to abita,albo DFI :wink: A jak dla mnie to epox ,co mpjego solteka nieruszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigdwo Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Z tego Palomino 1700+ to za wiele zapewne nie wy@. Zwykle 140-143MHz x 11. Jakby to był T-bred 1700+ to jest inna rozmowa => http://ourtower.acn.waw.pl/page12.html Tutaj http://ourtower.acn.waw.pl/page7.html => odpowiedż na pytanie P_04 masz jaka może być "dobra" płyta główna. zbigdwo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Z tego Palomino 1700+ to za wiele zapewne nie wy@. Zwykle 140-143MHz x 11. Jakby to był T-bred 1700+ to jest inna rozmowa => http://ourtower.acn.waw.pl/page12.html Tutaj http://ourtower.acn.waw.pl/page7.html => odpowiedż na pytanie P_04 masz jaka może być "dobra" płyta główna. zbigdwo To mozliwe ze to nie taki procek (czego bylem pewien ale wiem ze ma odblokowany mnoznik) bo w tej chwili mam bez problemowo 142*12.5 na plycie z KT266 i idzie stabilnie w dodatq na pamieciach noname wiec na epoxie czy abicie z kinstonami lub twinmosami licze na 200*11,tylko teraz jaki ram jest lepszy no i jaka plyta wg was. aha i dzieki za linki zbigdwo - sa mi pomocne i odpowiadaja na polowe moich pytan - pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Ja mam pamieci Twin Mosa i jestem bardzo z nich zadowolony no i płyte EPoX-a taka jak w opisie i tez dobrze działa i sie dobrze kreci proca na niej. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Ja mam pamieci Twin Mosa i jestem bardzo z nich zadowolony no i płyte EPoX-a taka jak w opisie i tez dobrze działa i sie dobrze kreci proca na niej. Pozdrawiam. i taka jest moja decyzja o czym widac w moim podpisie :) Pozdro i thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...