amdek Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Mam pewien problem ! Moj komp to AXP 1,6 (obecnie 1,8 :) ),SL-75DRV5 (bios awarda 1.3),barracuda4 ,DVD-ROM Pioneera itd. Dysk jest podlaczony kablem 80 zylowym (tak przynajmniej wywnioskowalem po niebieskiej koncowce do przylaczenia do plyty i trybie U-100 ) do pierwszego kontrolera IDE jako master ,a DVD jako master do secondary IDE w trybie U-33 (zwyklym kablem). Przy rozruchu po wykryciu dyskow pokazyje mi sie komunikat: "Secondary IDE channel no 80 conductor cable installed. " W sumie nic sie nie dzieje ale ten komunikat zaczyna mnie troche irytowac:) Po co DVD kabel 80 zylowy przeciez i tak nie bedzie wykorzystywac U-66 prawda ?? :) Mozna cos z tym zrobic ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Jeżeli dobrze pamietam to kable 80 żyłowe są dla trybów ATA66+ czyli 66/100/133. Komunikat Ci wyskakuje bo widocznie Twoje DVD chce pracować na lepszym kablu niż 40 żył. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Ja mam DVD Pioneera i on właśnie PRACUJE w trybie ATA 66. Oczywiście kabel 80 -cio żyłowy mam na nim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdek Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Dzieki chlopaki !!! Bo wlasnie nie wiedzialem czy on porafi pracowac z U-66 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...