amdek Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Mam kompa AXP1,6 ,256ramu ,plyte solteka DRV5 i RADEONA 32MB SDRAM, myszka i klaw. Logitecha na PS/2. Po zainstalowaniu nowych sterownikow karta widziana jest jako RADEON 7200 (pracuje na AGP4x i ma zawsze wylaczony AA).Wydajnosc jej jest dobra (chyba) w 3DMark2001 1024x768x32 z 24 Z-buforem uzyskalem 3550 (nie jest to najnowsza karta :) ). Co do jej szybkosci nie mam zarzutow bo H-L ,UT, RtCW przy wlaczonym Vsync przy takiej rozdzielce wszystko chodzi plynnie.ALE jest inny problem :( ,nie mam zaciachow ale dziwne drzenie kantow budynkow (pionowych krawedzi i nie tylko) gdy jednoczesnie ruszam myszka i klawiatura poruszajac sie kolo nich.(biegajac w prawo i lewo patrzac na pionowa krawedz ona dziwnie sie lekko przemieszcza-pozostaje taka smuga :( ) Probowalem roznych ustawien grafy ale przy Vsync-off jest fatalnie te krawedzie sie po prostu lamia. Mam WIN2000 i gram na OpenGL bo na D3D dochodza jeszcze problemy z teksturami (gina i sie pojawiaja)!! Nie mam pojecia w czym jest problem tym bardziej ze RADEON powinien miec zajebista jakosc grafy a ze speedem gorzej :). Zainstalowalem ATI RefreshFix i R3DTweak ale drzenie dalej jest :( Moze ktos wie o co chodzi i wie jak to naprawic !!! Ratujcie ale nie ODSYLAJCIE do archiwum-mam MODEM i ograniczony czas :( !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 niestety ATI zaczyna leciec w KULKI jak Nvidia - zaczelo sie od Radeona 9000 ktory z DirectX 9 ma tyle wspolnego ca ja z sultanem Brunei, a teraz lekko mowiac wydala ...jowe stery skoro masz modem to zacytuje kawalek z wiadomosci W trakcie testów Radedon 9000 z http://benchmark.pl/ z 2 wrzesnia ...Dodatkowe fpsy nie biorą się tak po prostu z powietrza, moją uwagę zwrócił dziwnie ciemniejszy obraz w Wolfenstein. I cóż się okazuje. Na sterownikach 6102 obraz zauważalnie stracił na ostrości i soczystości. Klarowny i wspaniały obraz za który do tej pory chwaliliśmy karty ATi, zastąpił ciemniejszy i mniej ostry, bardzo podobny do tego, jaki oferują nie dostrojone karty GeForce nVidii... czyli chyba czeka Ciebie powort do starszych sterow :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdek Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Heh.. to niezbyt dobrze :( Ale jak mus to mus !! Mimo wszystko mam nadzieje ze ATI nie zejdzie na psy bo jak na razie mialem tylko ich karty i nie bylo zle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...