Skocz do zawartości
Daniel_79

Kineskop 19' Diamondtron NF

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o tym kineskopie ? Zakupiłem niedawno monitor na tym kineskopie COMPAQ P910 parametry ma wyśmienite, jest jedno ale obraz nie jest do końca wyraźny szczególnie w rogach, no i na brzegach zamiast linii prostej jest delikatny łuk?? poza tymi dwiema wadami reszta jest ok.Czy te kineskopy tak mają i jeszcze jedno czy wyrazistość obrazu może zależeć od kiepskiej jakości karty graficznej?

pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do tego łuku na Brzgu ekranu to chwila zabawy przy OSD monitora i już jest spox. Ja na moim LG F900P (flatron) też takie coś miałem ale za pomoca OSD już się uporałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łuk - w OSD łatwo ustawisz wsio

jakość - każda firmowa grafa będzie super wyglądać, matrozy są przereklamowane a ich wydajność jest zerowa. winfast GF3 miał taki sam lub ciut ostrzejszy obraz niż herc 8500le, miałem obie grafy, natomiast palit GF3 był wyraźnie mniej ostry, o no-name nie wspominając.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 1024x768 jest znośnie, ale przy wyższych rozdziałkach już jest kicha, ten GF2MX200 to jest jakiejś firmy 'ennyah' czy coś w tym stylu, co do łuków to wszystko cacy, ale pozostał jeden poziomy u góry tego już niestety przez osd nie wyreguluje.

pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi