Fafex Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Witam :!: Mam problem z bootowaniem na płycie Abita KT7A. Otóż pomimo ustawienia w biose jako pierwszego napedu do bootowania CD-Romu, jako pierwszy uruchamiany jest HDD ponieważ jest on podłączony na pierwszym kanale IDE jako Master. Gdy na tym samym kanale jako master ustawie Cd-r wszystko jest już ok. W skrócie chodzi o to, że wyglda to tak jakby bios nie brał pod uwagę ustawień tylko to, w jaki sposób napędy są podłączone. Dodam jeszcze, że żaden napęd nie ma ustawionej opcji Cable Select. Ktoś może ma pomysł jak to rozwiązać :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 zmień bios na nowszy. poza tym opcja "boot other sequence" czy jakos tak może ci kaszanić. chyba teżnie mogłem bootować z cd, podobnie kumpel na płycie pod P3, bios pomógł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fafex Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Boot Other Device jest ustawione na Enabled. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 czyli włączone, daj na disabled. i bios zmień, to najpewniejszy sposób. sam miałem na sec slave cdeka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...