Skocz do zawartości
IGI

crashtest kompa

Rekomendowane odpowiedzi

ehh czarna seria trwa

dwa dni temu padlo mi zasilanie od cpu fana na plycie w kompie w pracy (94,5 stopna na procu)

a wczoraj rodzice zafundowali mojemu kompowi maly crashtest polaczony z wodowaniem.

Wysadzilo mi w pokoju odpowietrzacz prz kaloryferze i zalalo pol pokoju (parkiet :/) zanim sie rodzice kapneli juz wszystko plywalo .

Zabrali sie za goraczkowe wynoszenie sprzetu z mojego pokoju ("jakies kilkanascie kabli podaczanych do kompa) i niechcacy zwalili mi kompa na pdloge z wysokosci okolo metra

zeby bylo smutniej to spadl on na czolowa scianke a dokladnie na jeden kant.

Niestety kieszen od dysku ni przezyla upadku a obudowa doznala kilku obrazen (rysy kant ktory przejal energie troche sie znieksztalcil)

Rozkrecilem ja do srubki i zaczalem prostowac

na szczescie okazalo sie ze uszkodzenia byly niewielkie tylko troche zmienila sie geometria i teraz boki juz tak ladnie nie przylegaja (powstala szczelina)

Teraz wiem dlaczego wydalem wiecej kasy i kupilem dobra obudowe (simmbadda wymieniony zasilacz od modecoma) - jest to potezna konstrukcja z stalowymi podwojnie zaginanymi blachami z przykreconymi w rogach kontownikami :)

Zaden codegen czy bardzo popularne ostatnio tracery by tego nie przezyly :))))

Tym bardziej ze moj komp z wszystkim w srodku wazy okolo 20 kg (sama obudowa chyba 7 -8)

Zrobilem jeszce scandiski (trwalo to z 5 godzin) ale na szczescie zadne bady nie wyskoczyly (moga sie niestety jeszce pojawic)

Tak wiec jest to kolejnu argument przemawiajacy za tym zeby jednak kupic lepsza obudowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niektóre "hurtownie sprzetu komputerowego" :lol: , profilaktycznie przyklejają karty na pci do mobo za pomocą kleju ( takiego z pistoletu z pałeczką ) :!:

kumpel kupił sobie zestaw :lol: w monell'u ( syf jakich mało ) i miał wszystko w środku poklejone - zastanawiam się jakie oni crash testy fundują kompom przed sprzedażą :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niektóre "hurtownie sprzetu komputerowego"  :lol: , profilaktycznie przyklejają karty na pci do mobo za pomocą kleju ( takiego z pistoletu z pałeczką )  :!: 

kumpel kupił sobie zestaw  :lol: w monell'u ( syf jakich mało ) i miał wszystko w środku poklejone - zastanawiam się jakie oni crash testy fundują kompom przed sprzedażą  :?

Takie cos robił też m.in "ASCOM" wszystko było przyklejone bezbarwnym silikonem, kable do obudowy, karty do mobo itd... Powiem sczerze że takie porządku w kompie jeszcez nie widziałem... (poza moim :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...