e.t. Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Witam, nie wiem za bardzo gdzie umiescic tego posta wiec wzucam go tutaj, przechodzac do tematu to chce ustawic fsb 200 na asusie a7n8x-x rev 2.00 , procek to athlon 2400+ (chce ustawic 200*10), ram twinmos 512MB cl 2,5. Calosc wlacza sie na fsb 200*9,5 lecz chodzi nie stabilnie jak ustawilem 10*200 to nie wstaje. Z tego co przeczytalem na temat tej plyty to powinna chodzic na fsb 200. Maci moze jakies pomysly jak zmusic to ustrojstwo zeby wszystko chodzilo ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 musisz podnieś napięcie na procku (vcore) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e.t. Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 musisz podnieś napięcie na procku (vcore) Daje najwyzsze jakie jest czyli 1,85V i nic, nie pomaga takze zmiana timingow i napiecia na ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 hm, ostro zaczynasz, z grubej rury, od razu 1,85v 8O aby osiągnąć stabilność napięcie powinno się zwiększać o 0,025, być może za słabe chłodzenie jak na tak wysokie napięcie, sprawdź jaką masz temperaturę 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e.t. Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 hm, ostro zaczynasz, z grubej rury, od razu 1,85v 8O aby osiągnąć stabilność napięcie powinno się zwiększać o 0,025, być może za słabe chłodzenie jak na tak wysokie napięcie, sprawdź jaką masz temperaturę 8) Spoko zaczalem powoli a tempearturki mam w normie wg everesta dioda ma teraz 44* (180*12) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 sam nie wiem, jaka zasiłka i jakie napięcia na niej? być może procek który posiadasz nie pójdzie na fsb=200, zdarzają się takie modele :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e.t. Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 sam nie wiem, jaka zasiłka i jakie napięcia na niej? być może procek który posiadasz nie pójdzie na fsb=200, zdarzają się takie modele :? Tak tylko ze moj akurat na epoxie chodzil bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 nie siedze w asusach, więc raczej nie pomogę, być może zmiana biosu dała by radę :? poczytaj topic o tej płycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...