Adamex Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Witam! Właśnie odebrałem ze sklepu świeżutkie ATI 9600XT HIS, zainstalowałem i ku mojemu zdumieniu.... 1.Opakowanie od wersji Turbo,czyli wg strony producenta rdzeń 500Mhz a pamięci 650Mhz 2. We właściwościach karty rdzeń 486Mhz 8O 3. Pod programem AIDA to samo, a ponadto pamięci 554Mhz :evil: Sprzedawca próbuje mi ściemniać, że AIDA przekłamuje czasami, ale ja nigdy nie spotkałem się z niewłaściwymi wskazaniami tego programu Czy ktoś przypadkiem w sklepie nie próbuje mi wcisnąć przetaktowanego 9600PRO z podmienionym BIOSEM? CO OTYM SĄDZICIE??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 sprawdz dla pewnosci jeszcze innymi progsami radlinkerem rivatunerem itp . IMO mi to wyglada na jakis bubel ma byc 500/600 i ^%^%& jak jest inaczej jak taki madry ten sprzedawca to idz do niego i sprawdz u niego ! :twisted: (jak mozesz ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Własnie, sprawdz rivatunerem. Rdzeń idzie normalnie (te 14Mhz można odpuścić), ale memorki 100mhz niżej... Jak w rivie to samo idź do niego z japą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Własnie, sprawdz rivatunerem. Rdzeń idzie normalnie (te 14Mhz można odpuścić), ale memorki 100mhz niżej... Jak w rivie to samo idź do niego z japą. niezgadzam sie 2-3MHz ale nie 14 !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Szczerze ? Jakbym miał te 650Mhz na pamięciach i 486Mhz na rdzeniu nie leciałbym do sklepu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 liczy sie kazdy MHz :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Te 14 to rivą można dostukać :) Ale 100 na pamięciach... Tyle kręcić już ciężej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamex Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Właśnie sprawdzilem riva tunerem i to samo co w Aidzie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 mam dokładnie tak samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 piszę do producenta żeby se w kulki nie leciał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 producent odpisał żebym wymienił kartę w sklepie na nową, a ta powinna być tańsza!!! no ładnie, dzwoniłem do Pronoxu i tam testowali swoje karty i są ok. Więc była jakaś strzelona partia. Mam dzwonić jeszcze w poniedziałek do serwisu (dziś czwartek) i wypytać co i jak. W razie czego wymieniam kartę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamex Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Dziwię się, że chce ci się bawić w wydzwanianie do serwisu. Ja takie rzeczy zalatwiam zawsze ze sklepem,bo tam kupuję, a nie w serwisie. Z serwisem to niech się sklep kontaktuje. Ty masz gwarancję sklepu, a poza tym zawsze przysługuje ci rękojmia. Ja wymieniam HIS na ASUSA i już zamówione. Zgodzili się bez większego prblemu. A od firmy HIS będę się trzymał z daleka. Większość ludzi i tak nie sprawdza taktowania więc będą nabici w butelkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Ja też się wku*** jak mój radek zamiast 275/270 miał 256/256, ale złość trwała krótko bo okazało się że ten model kręci się lepiej od poprzedniego który miał normalne zegary. Także najpierw sprawdź jak karta się kręci, a dopiero potem ewentualnie oddawaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 nie pomyślałeś tylko jak to porównam.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...