Skocz do zawartości
Wujek_Dobra_Rada

Matrox G100A, 8 MB, AGP ????

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ta karta będzie wystarczająca do przeglądania internetu i pracy z Officem (nie będzie używana wogóle do gier)? Czy będzie dało się na niej oglądać filmy z divixa, jeśli podłącze ją do atlona XP 1700 z 256 SDRAM?

Czy ktoś miał kiedyś( pewnie kilka ładnych lat temu :-) )taką karte i może mi o niej cokolwiek powiedzieć ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ta karta będzie wystarczająca do przeglądania internetu i pracy z Officem (nie będzie używana  wogóle do gier)? Czy będzie dało się na niej oglądać filmy z divixa, jeśli podłącze ją do atlona XP 1700 z 256 SDRAM?

Czy ktoś miał kiedyś( pewnie kilka ładnych lat temu :-) )taką karte i może mi o niej cokolwiek powiedzieć ??

A athlonie XP 1700 pewnie filmy obejrzysz. Moja dziewczyna ma G200 i Celerona 850 - DivX chodzi spoko, DVD w 800x600x16 bit.

Podejrzewam, że do Worda i innych tego typu rzeczy starczy

jednak lepszym rozwiązaniem do filmów będzie Riva TNT 2, GeForce 256/ Geforce 2MX200

te karty można dostać za około 50 zł na allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ta karta będzie wystarczająca do przeglądania internetu i pracy z Officem (nie będzie używana  wogóle do gier)? Czy będzie dało się na niej oglądać filmy z divixa, jeśli podłącze ją do atlona XP 1700 z 256 SDRAM?

A athlonie XP 1700 pewnie filmy obejrzysz. Moja dziewczyna ma G200 i Celerona 850 - DivX chodzi spoko, DVD w 800x600x16 bit.

Podejrzewam, że do Worda i innych tego typu rzeczy starczy

jednak lepszym rozwiązaniem do filmów będzie Riva TNT 2, GeForce 256/ Geforce 2MX200

te karty można dostać za około 50 zł na allegro

ale szkoda mi 50 zl :-)

ale matroxa moge miec za 10 :-) i podobno obraz jest lepszy niz na rive czy GF.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale matroxa moge miec za 10 :-) i podobno obraz jest lepszy niz na rive czy GF.

biorąc pod uwagę porównanie jakości obrazu - to MGA G400 naprawdę powala, G200 jest przeciętne (podobnie jak G100), tak na poziomie GF 256.

Wiesz - te 40 zł więcej i będziesz miał DivX i DVD na 1024x768 na full screenie bez przycinania i w 32 bitach. w G100 może być problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewiele wiem na temat Matroxów.. Ale jesli zalezy mi na jakosci obrazu.. To ktorego matroxa kupic ? (budżet = 150zł) Teraz siedze na GF256.. Jakosc obrazu spoko.. Ale skoro w zadne gry nie gram.. To wolalbym grafe z najlepsza jakoscia obrazu... Doradzcie ktorego wybrac..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewiele wiem na temat Matroxów.. Ale jesli zalezy mi na jakosci obrazu.. To ktorego matroxa kupic ? (budżet = 150zł) Teraz siedze na GF256.. Jakosc obrazu spoko.. Ale skoro w zadne gry nie gram.. To wolalbym grafe z najlepsza jakoscia obrazu... Doradzcie ktorego wybrac..

G400/G450 (tego ostatniego można przerobić przez zmianę biosu na G550)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi