Skocz do zawartości
pcmax

TEST SAPPHIRE 9200SE 128mb

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm a czemu az tak malo moj kumpel mo geforca fx5200 64bit i puscilem u niego farcry ale demo w 1024 32bits full detala i zadnego zacinania nie bylo :) wiec teraz nie wiem co wybrac za grafe za duzo kasy nie mom bo musza se tez dokupic troszka ramu i na grafe mam tak do 250zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da rady ani w jedno, ani w drugie, chyba, że nie przeszkadza Ci fps rzędu 10-20.

hmmm a czemu az tak malo moj kumpel mo geforca fx5200 64bit i puscilem u niego farcry ale demo w 1024 32bits full detala i zadnego zacinania nie bylo :)

Dlatego tak mało, bo kolega Złoty nie ma pojecia jak chodzi FC na R9200, prawdopodobnie nigdy tej karty na oczy nie widziala, a te wartosci FPS wziął sobie z nieba...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm a czemu az tak malo moj kumpel mo geforca fx5200 64bit i puscilem u niego farcry ale demo w 1024 32bits full detala i zadnego zacinania nie bylo :) wiec teraz nie wiem co wybrac za grafe za duzo kasy nie mom bo musza se tez dokupic troszka ramu i na grafe mam tak do 250zl

Jezeli masz 250 zeta to spokojnie kupisz sobie 9200 wersje 128 bit, tylko poszukaj, ewentualnie allegro :) A 64 bit omijaj z daleka, slaba wydajnosc, okrojona szyna, nowe gry nawet Ci nie rusza :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm a czemu az tak malo moj kumpel mo geforca fx5200 64bit i puscilem u niego farcry ale demo w 1024 32bits full detala i zadnego zacinania nie bylo

Chyba jesteś niepoważny. Zarzuć ten temat w temacie o far cry to chyba zabiją Cię śmiechem. :D

Dlatego tak mało, bo kolega Złoty nie ma pojecia jak chodzi FC na R9200, prawdopodobnie nigdy tej karty na oczy nie widziala, a te wartosci FPS wziął sobie z nieba...

1. Nie "widzała", tylko "widział".

2. Miałem w rękach i testowałem radeona 9000 128bit (odpowiednik 9200, bez agp x8) - wydajność jest mniejsza od mojego R9100 o jakieś 15-20%.

3. Karta 64bit ma wydajność minimum 30% mniejszą od 128 bitowego odpowiednika.

4. Żeby grać w far cry bez spadku fps poniżej 25 muszę ustawić 600x800 i jakość na medium.

5. Zgodnie z testem R9200SE ma ~4500 punktów w 3dmarku 2001. Ja mam 8200 punktów.

Wniosek: pomyśl nad tym co napisałeś.

Panowie - pomyślcie! Czy gdyby takie gierki jak far cry albo doom 3 śmigały na kartach za 200zł, to ktoś kupowałby karty za 1000zł, albo więcej?

Za 250zł można kupić 9200 128bit ale nie będzie to zbyt opłacalny zakup. Chyba lepiej trochę dołożyć i kupić radeona 9550 i go podkręcić - na takiej karcie gry będą chodzić przyzwoicie.[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam radka 9200se od Powercolora (ramy mają standardowo 200 mhz) zainstalowałem duże radiatory aluminiowe z pociętego antka 80-siątka robi półaktywne chłodzenie więc chodzi bez problemu na 289@200/440/400 zainstalowałem ten program ati tray tool i zastanawiam sie ile takie elixirki na grafie mogą wytrzymać w timingach?

co do tych fps

to mam swoje wyniki w doom 3 ustawienia z wiadomej strony dla kart 128mb na 800x600

caty 4.9 13,2-13,5

omegi 15,3-16,5

softmod 17,2-19,3

Więc polecam te soft-mody http://www.techpowerup.com/softmod/downloads.php

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi