Skocz do zawartości
Pulsar

JAKIE DDR'y na EPOX'a RDA3+ FSB ~ 250 MHz

Rekomendowane odpowiedzi

Swietny ten dowod na FSB=240 na Epoxie...  :lol:  jakis jeden marny zrzut ekranu... :lol: 

A "wycisniecie" powyzej 230 z cl3 to moze nawet na jakims ECSie by sie udalo  :wink: 

Sam mialem 8RDA - swego czasu mnie rajcowala, ale po zmianie na NF7-S za nic nie wrocilbtm do poprzedniej plyty. Z tymi samymi pamieciami na 8RDA dalo sie max FSB=200 dac a na NF7-S v2.0 na dziendobry bylo FSB=220...

Masz lepszy marny zrzut :lol: http://www.hardinfo.dk/show.asp?page=3426
Dobra, przekonales mnie :lol: :lol: :ploom:

Wyciagaj na tym swoim Epoxie FSB nawet 290, scigaj sie z Gigabytem (:ploom:) i Albartonem (MEGA :ploom: ) o palme pierwszenstwa i zostawiaj w tyle DFI, Abita i inne marne niedajace sie podkrecac plyty :ploom:

Widze ze mnie nie kapujesz mówiliście w poście ze ta płyta nie osiąga powyżej 230mhz to wam udowodniłem. I nic nie pisałe ze Epox jest lepszy od DFI i Abita.

EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol:  :lol: Ten link jest swietny ciekawe jak oni to testowali :D? Epox nie ma szans  obecnie z Abitem/DFI jesli chodzi o wysokie FSB.

Widze ze pan też nie wie o co chodzi pisaliś cie ze ta płyta nie osiąga fsb powyzej 230mhz a ja to udowodniłem i nic nie pisałem ze epox jest tepszy od DFI i Abita.

Poczytaj to bedziesz wiedział :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I nic nie pisałe ze Epox jest lepszy od DFI i Abita.

EOT

Chyba pijany jesteś, a to według Ciebie z poprzedniej strony to co ma być :?:

.......a tak pozatym epox ma najlepsze płyty do overclokingu

Jeśli nie rozumiesz tego co sam napisałeś to polecam słownik jezyka polskiego, tam poznasz znaczenie słowa NAJLEPSZY i zrozumiesz dlaczego zostałeś zchlastany przez userów forum.

Następnie polecam ranking maksymalnego FSB na platformie AMD, zobacz jakie płyty królują

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol:  :lol: Ten link jest swietny ciekawe jak oni to testowali :D? Epox nie ma szans  obecnie z Abitem/DFI jesli chodzi o wysokie FSB.

Widze ze pan też nie wie o co chodzi pisaliś cie ze ta płyta nie osiąga fsb powyzej 230mhz a ja to udowodniłem i nic nie pisałem ze epox jest tepszy od DFI i Abita.

Poczytaj to bedziesz wiedział :wink:

Czlowieku sam patrz co ludzie pisza. Niektorzy robia przeszlo 230 z zapasem jeszcze, ale nie jest to tak powszechna jak na NF7 czy DFI. Epox ma problemy z wchodzeniem na wysokie FSB i tyle, obecnie na pewno nie sa to najlepsze mobo do OC na platforme Socket A. Niemiec pisal przeciez ze robil na rev. 2.2 235 FSB, berkut na 8RDA3 mial chyba 248 czy cos kolo tego (sporo modow na plycie), ale to nie znaczy ze Epox moze sie mierzyc obecnie z Abitem czy DFI. Wyniki typu >> 230 na Epoxie sa tak samo powszechne jak FSB okolo 250 na Abicie i DFI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam że jest jeszcze Soltek który potrafi pobić te wszystkie płyty bo fsb 240-250 uzyskuje bez jednego moda no tylko trzeba mieć dobre pamięci niestety !!! VIP ma dobre pamiatki i na Soltku 250 fsb jechał !!!  :wink:

Na Abicie tez tyle jedzie :D i tez bez modow a do tego 2x 512 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy przypadkiem nie trzeba wgrać specjalnego biosu który obniża wydajność aby to uzyskać bynajmniej tak kiedyś VIP pisał !!!! :roll:

eeee ja tak pisalem ??

Na solteku do fsb250 jest tylko jeden dobry bios - D1.1L,zreszta na Abicie jest podobnie bo tylko biosy D10 (D10,D10beta2,D10beta4) pozwalaja u mnie na fsb250

Aro,przestan mi tu pitolic formazony na forum i poczytaj troche bo chyba od dluzszego czasu pod kamieniem siedziales

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi