Chobo Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Mam dwa systemy na dwóch różnych partycjach jeden to win 98 drógi Xp i bedac w 98 nagle wyskoczyl z Norton Antywirusa 2004 błąd,ze jakies zaminy w boot recordzie zaszly,i wzalem zeby cos tam sprawdizlo,po czym teraz nie uruchamia mi sie win xp,nie mam mozliwosci wyboru inengo systemu niz 98 i automatczynie sie laduje,PROSZe o pomoc co ja moge zrobic,zeby odzsyakcmozliwosc uruchamiania Xp bez koniecznosci reinstali?Bo to bardzooooo wazne.z góy dzeki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Odpal kompa z płytki instalacyjnej Windy XP , wejdź do konsoli odzyskiwania i wpisz "bootcfg /rebuild" i "fixboot" 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chobo Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Ok pomogło wielkie dzęki,a teraz jak usunać z listy systemó do wybrania "Instalacja systemu Windows xp" zusunąłem ręcznie z boot ale ciagkle jest:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chobo Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Juz,sobie poradziłem sam z tym problemem,dzęki wielkie i pozro,a i moze wiesz czy jest mozliwosc nie reinstalacji systemu po zmianie plyty głownej (bo niebawem zmieniam) tak żeby wrsytko działało ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Czytałem, że w przypadku systemów NT/2000/XP niestety nie da rady :? Można spróbować, ale tylko w win 95/98/Me :D (chyba automatycznie system instaluje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Czytałem, że w przypadku systemów NT/2000/XP niestety nie da rady Można spróbować, ale tylko w win 95/98/Me (chyba automatycznie system instaluje) Jest dokładnie odwrotnie. Na xp możesz nie reinstalować, robiłem tak już parę razy i za każdym system wstał bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Czytałem, że w przypadku systemów NT/2000/XP niestety nie da rady Można spróbować, ale tylko w win 95/98/Me (chyba automatycznie system instaluje) Jest dokładnie odwrotnie. Na xp możesz nie reinstalować, robiłem tak już parę razy i za każdym system wstał bez problemów. Chyba przestanę CHIP-a czytać :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...