Overclocker Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Mam dziwny problem. Kuzynowi skladam wlasnie kompa i kupilem dla niego pamieci Kingstona 512Mb 400Mhz . Zeby sprawdzic czy dzialają postanowilem dołożyc do swoich Twinmosow Twister 512 433. Ciekaw bylem zreszta jak komp by chodzil z 1Gb ramu :wink: . Jednak po wlozeniu byla cisza komp nie ruszyl wiec wyjołem Kinstony i od tej pory co uruchamiam kompa slysze jeden dlugi powtarzający sie dzwiek ze speakera ktory jak sadze znaczy ze Ram jest zle włożony. Wkladalem wiele razy w kazdy slot ale zawsze to samo. Sprawdzalem na drugim kompie wszystkie czesci sa dobre nawet ramy sa ok. Zostaje tylko ze cos sie z płytą zjeb... :cry: A moze to cos z biosem ?? Moglo mu sie cos stac ??? Mial moze ktos juz taki problem??? Jak ktos ma jakies sugestie to niech pisze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Sprubuj zresetować bios Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Overclocker Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Próbowałem resetowac bios kilkakrotnie i nawet baterie wyjmowałem ale dalej piszczy. Dlatego sie zastanawiam czy moglo stac sie cos z biosem czy to raczej jakas usterka :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 plyta raczej zyje, bo piszczy.....moze cos sie urwało od plyty?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Overclocker Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Zyc to plyta moze zyje bo piszczy i zielona kontrolka sie swieci ale jednak cos jest nie tak. Nic sie raczej nie urwalo. Tylko zmienialem kostki ramu. No chyba ze jakis kondzior sie lekko urwal. Jutro przejrze plyte dokladnie. A jest na plycie jakis kontroler pamieci ktory mogl sie uszkodzic??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...