Skocz do zawartości
sync

Procesor AMD 2400 Xp+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,posiadam płytę DFI AD73 PRO,procesor AMD XP 1600+ Palomino.(0,18)Chciałbym wymienić na Athlona XP 2400+ które ma inne jadr i jest w technologii 0,13. i ma jądro thoroughbred.Czy będzie pasować do mojej płyty,czy to ma znaczenie że ten ma inne jądro.Obydwa chodzą pod socket A i pracują na magistrali 266.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze warto, jesli masz taka mozliwosc to sie nie zastanawiaj.

A czy da sie podkrecic? Na pewno lepiej niz tego palomino, ale przy zablokowanym mnozniku zbyt wiele nie uzyskasz. Pozostaje jedynie zabawa z fsb a przy mnozniku 15 to nie jest ciekawa zabawa :)

Jezeli to jest uzywany procek z 2003 roku to masz szanse ze bedzie odblokowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2400XP ma mnożnik 15x, ja wyciskam maxymalnie magistrale 160 czyli 2400 Mhz ale na znacznie podniesionym VCORE. ale pocieszające jest to że chodzi na 158 (2370) przy VCORE 1,725 czyli znieznacznie podniesionym. Nie jest to super model do kręcenia ale sądze że darmowe 400 Mhz to jednak cosik jest. Oczywiście wszystko zależy od egzemplarza na jaki trafisz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tego procka. U mnie chodzi na 180FSB przy obniżonym napięciu do 1,55V. Patrz mój podpis. :P Mam z odblokowanym mnożnikiem. 8)

A jakbys spojrzał jeszcze do giełdy to jest on w dziale [sprzedam] :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...