f-lexa Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Ostatnio przwija sie czesto temat pamieci.To i ja dorzuce pare pytan w zwiazku z moja nieodparta checia zakupu dodatkowego DDR. 1.Czy pamieci DDR sa kompatybilne wstecz tzn. czy obsadzi sie DDR400 na plycie DDR 333. 2.Czy warto kupic pamieci Corsair333 256cl2. Moze istnieje alternatywa tansza i rownie dobra.Mile widziane linki. Pytania nasunely mi sie po wiadomasci,ze AMD przechodzi na FSB166. Chcialbym by moj sprzet jak najbardziej kompatybilny pod Barton'a.Mam MOBO Gigabyte 7VRXP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 co do kompatybilnosci wstecz to jest takowa, co do wybiegania w przod to balbym sie dalej niz 3 miesiace... tylko zanim bedziesz mial bartona to ceny pamieci 400 spadna 7 razy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Czyzbym zadal pytania na ktore nie istnieja odpowiedzi :roll: ,czy tylko palce was bola :D ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 1. Będą kompatybilne ale nie bedą pracowały z częstotliwością 400mhz. 2. Jeżeli nie podkręcasz na maksa i nie masz wc to taki zakup wg mnie nie ma sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Faktycznie przy obecnych prockach FSB166 to ekstremalne podkrecanie,ale przy nowych modelach z szybsza magistrala to bedzie standard.I tu rodzi sie dylemat czy kupic cos taniego(tanie pamieci DDR...obecnie to mrzonka :roll: ),lecz pozniej po zmianie proca trzeba je bedzie wymienic.Tansze raczej nie wytrzymaja magistrali na 166. Nie chce przeprowadzac agitacji na DDR2700 ale nie widzialem zadnych ktore chodzily by oficjalnie na CL2 i nadawaly do nastepnej generacji prockow.Dlatego pytam o alternatywne pamieci stabilnie pracujace na FSB166 przy CL2 i tansze,tansze,tansze niz Corsair. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Samsung PC2700.... 366mhz na najostrzejszych timingach...... 400 na wysokim napieciu i takich samych timingach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Mnostwo dobrego naczytalem sie o Samsungach.Z tego co przeczytalem to nawet markowe pamieci skladaja na tych kosciach. Jest jeden problem ciezko je dostac .Wiekszosc firm ktore znam oferuje Kingstone albo Noname.Jesli ktos zna miejsca w sieci to prosze o linki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...