kosmalka Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Witam wszystkich serdecznie. Właśnie zakupiłem sobie produkt jak w temacie i wydaje mi się że daje gorszy dzwiek niz moja karta zintegrowana na płycie AC97. Oczywiście stery do AC97 najnowsze (pobierane ze strony producenta płyty głównej ASROCK), a stery do SBLIVE chyba też wmiare nowe bo karte kupiłem 22.07.2004. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest. Ponoć karta ta miła grać bardzo dobże a samo VOLUME w porównaniu do AC97 daje dużo do życzenia!!!!! Prosze o pomoc. Może ktoś z was spotkał się z takim problemem!!!! Płyta główna z tamtego roku (P4VX4 - lub cos takiego... nie pamiętam dokładnie!!!! - BIOS - PHENIX) Sam nie wiem czy ta karta to jakiś szit (tylko przereklamowana), czy może ja trafiłem na jakiś feler !!!! kozib@wp.pl Pozdrawiam i za wszystkie odpowiedzi z góry wielkie dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 a co to znaczy gorszy dzwięk? po czym to poznałeś? szumy? brak wysokich częstotliwości? ja mam ac97 wiadomo... starą yamahe 724 (grała super ale pod win98) i sb 5.1 digital i z tej ostatniej dźwięk jest znakomity... moze ten player to jakas wersja dla ubogich słuchem :lol: I co znaczy ze volume pozostawia duzo do życzenia? chodzi o natęzenie sygnału wyjściowego? moja sb spokojnie napędza duże słuchawki filipsa z dolną częstoliwością graniczną od 18Hz :D.... i fakt ze przy dużych basach wzmacniacz na karcie się dusi... ale każdy profesjonalista ma zewnętrzny wzmacniacz do karty... ewentualnie moze podłączyłes sie nie do tych wyjść co trzeba... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmalka Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 "volume pozostawia duzo do życzenia" - miałem na myśli fakt, że AC97 daje dzwięk znacznie głośniejszy. od mojej nowej "niby dość dobrej" karty SBLIVE. Jak do tej pory po stosowaniu kilku różnych sterowników, jestem nie za bardzo zadowolony ze swojego wyboru. Mój komp: procek - celeron 2000 płyta - ASRock p4vx4 (coś takiego) ram - 256 system - winxp pro Reszta raczej większego wpływu nie ma. HELP !!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Moze trafiles trefna karte , ja niestety nie wiem o co ci chodzi , wiec napisze pare opcji ktore bym sprawdzil . Po pierwsze 4 slot PCI od gory liczac , w nim powinna byc karta . Po drugie to wylacz calkiem karte dzwiekowa z plyty glownej , po trzecie wszystkie suwaki z mixerze windowsowym na maxa i wylacz Eax i inne efekty z [gluteus maximus] . Po 4 to i tak pewnie nic nie pomoze , a nie chce mi sie nic wiecej wymyslac . Poczytaj sobie przyklejony temat o sterach kx-project i jak masz chec to zaintaluj, one graja glosniej od sterow oryginalnych . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 ciekawe ze ac97 gra głosniej... na słuchawkach.. przecierz toto nawet nie ma końcówki mocy prawie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...