Skocz do zawartości
Zniczu

Problem z instalacja xp

Rekomendowane odpowiedzi

czesc

moj komp to

Athlon xp 1700

plytak kt266a

segate baracuda 4

i to chyba wszystko co jes potrzebne tak sadze

nie moge zainstalowac Xp ani 2000 ani zadnej dystrybucji Linuxa

po zzuceniu na dysk plikow niezbednych do instalacji XP albo 2000

restartuje kompa :)))

po tabeli sprzetowej kiedy powinien zaczac sie instalacja komp sie zwiesza ??? nie wiem co trobic

mozliwe ze to MBR ale nie wiem dokladnie jak zrobic nowego :(((

wiec jesli ktos by mogl to niech mi napisze jak to zrobic bede wdzieczny

bo mnie juz wk........ 98 i ME :(((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spokojnie, najpierw wymij wszystki karty (grafe zostaw :wink: ) i wtedy instaluj

aaa, czekaj instalujesz z cd? czyy bios wykrywa ci cd? czy masz może na jednej żyle cd z dvd? po tabeli z wykazem sprzętu i przerwaniami masz co? czy bios podejmuje próbę odczytu z boot cd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak Ty to instalujesz?

Należy w napędzie CD umieścić płytę z systemem operacyjnym, a w biosie ustawić bootowanie z płyty CD. Można też wystartować komputer z dyskietki startowej i jeśli masz plik zrzucone na HDD to odpalić wówczas plik setup.exe z dysku. Jeśli tak robisz - to kiedy Ci się zawiesza ten komputer podczas instalacji, czy w ogóle się nie instaluje? Napisz też co to za płyta ten KT266A (czy to aby nie ECS) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak Ty to instalujesz?

Należy w napędzie CD umieścić płytę z systemem operacyjnym, a w biosie ustawić bootowanie z płyty CD. Można też wystartować komputer z dyskietki startowej i jeśli masz plik zrzucone na HDD to odpalić wówczas plik setup.exe z dysku. Jeśli tak robisz - to kiedy Ci się zawiesza ten komputer podczas instalacji, czy w ogóle się nie instaluje? Napisz też co to za płyta ten KT266A (czy to aby nie ECS) :)

On chyba tak zrobil, jezeli niewiesz to przed wlasciwa instalacja kazdego systemu, kopiuja sie najpier pliki potrzebne do instalacji.

A co do tego problemu to zrob tak jak mowil Arkady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi