Zniczu Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 czesc moj komp to Athlon xp 1700 plytak kt266a segate baracuda 4 i to chyba wszystko co jes potrzebne tak sadze nie moge zainstalowac Xp ani 2000 ani zadnej dystrybucji Linuxa po zzuceniu na dysk plikow niezbednych do instalacji XP albo 2000 restartuje kompa :))) po tabeli sprzetowej kiedy powinien zaczac sie instalacja komp sie zwiesza ??? nie wiem co trobic mozliwe ze to MBR ale nie wiem dokladnie jak zrobic nowego :((( wiec jesli ktos by mogl to niech mi napisze jak to zrobic bede wdzieczny bo mnie juz wk........ 98 i ME :((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 spokojnie, najpierw wymij wszystki karty (grafe zostaw :wink: ) i wtedy instaluj aaa, czekaj instalujesz z cd? czyy bios wykrywa ci cd? czy masz może na jednej żyle cd z dvd? po tabeli z wykazem sprzętu i przerwaniami masz co? czy bios podejmuje próbę odczytu z boot cd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 A jak Ty to instalujesz? Należy w napędzie CD umieścić płytę z systemem operacyjnym, a w biosie ustawić bootowanie z płyty CD. Można też wystartować komputer z dyskietki startowej i jeśli masz plik zrzucone na HDD to odpalić wówczas plik setup.exe z dysku. Jeśli tak robisz - to kiedy Ci się zawiesza ten komputer podczas instalacji, czy w ogóle się nie instaluje? Napisz też co to za płyta ten KT266A (czy to aby nie ECS) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 A jak Ty to instalujesz? Należy w napędzie CD umieścić płytę z systemem operacyjnym, a w biosie ustawić bootowanie z płyty CD. Można też wystartować komputer z dyskietki startowej i jeśli masz plik zrzucone na HDD to odpalić wówczas plik setup.exe z dysku. Jeśli tak robisz - to kiedy Ci się zawiesza ten komputer podczas instalacji, czy w ogóle się nie instaluje? Napisz też co to za płyta ten KT266A (czy to aby nie ECS) :) On chyba tak zrobil, jezeli niewiesz to przed wlasciwa instalacja kazdego systemu, kopiuja sie najpier pliki potrzebne do instalacji. A co do tego problemu to zrob tak jak mowil Arkady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...