Skocz do zawartości
axl2000

Coolermaster AERO7+ vs. AERO7 Lite pytanie...

Rekomendowane odpowiedzi

wlasnie kupilem AERO7 Lite do chłodzenia 3400XP...i nasuwa mi się pytanie czemu droższy (+40zl około) i miedziany (w porownaniu do aluminiowego 7 Lite) AERO7+ gorzej chłodzi ?? niekiedy gorzej o 4-5C ??

aha, halas mi nie przeszkadza odrazu mowie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest niemożliwe żeby lite był lepszy od pełnego.

BTW zastanów sie czy napewno chcesz Coolmastera bo ja mam uprzedzenie do tej firmy, miałem jeden cooler i 2 wentylatory i wiecej nie będzie to bo badziew - bardzo głośny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzialem 3 testy w ktorych lite byl lepszy od + ...pisali zwykle ze prawdopodobnie przez wiekrzy radiator i costam jeszcze, nie wiem i nie chce wiedziec ;) + chłodził zalozmy do 55 a lite do 50-51, jak to pojecia nie mam :)

A co do halasu to moj komp sam z siebie jest glosny wiec mi to nie przeszkadza....jakis czas mialem fx5800 z suszarka i mi tez nie przeszkadzalo :)

z reszta za ta cene (90zl) bedzie duzo lepszy od boxowego syfu...a pentagramy nie wchodza na moja plyte, nie bede gioł zeberek a zawadzaja mocno o cooler nb...

mi chodzi o chlodzenie 3200-3400 przy otwartej obudowie wiec luz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podlaczylem aero do kompa (nie zakladajac na proca) i wlaczylem minimalne obroty (1660rpm zmierzone) i wiaterek lecacy z radiatora jest silniejszy niz 3250rpm boxowego coolera...

test dalszy: aero 1875rpm milutki wiaterek wiejacy na nozki, duzo silniejszy od boxowego :) chalas w normie.

dalej: 2630rpm, wiaterek niezla chlodzacy nogi :| zimno sie robi po 10s wiania ;) chalas jeszcze znosny...

next: 3375rpm wieje jak halny :| zimno w gice mi juz tak ze zaraz kapcie zaloze, chalas moze przeszkadzac przy otwartej obudowier (mi nie przeszkadza)

test ostateczny, max: 3710-3750rpm sie zdecydowac nie moze ;) no coz THUNDERSTORM...:| wieje jakby byl przeciąg w domu...powoli zamarzaja mi nogi :) chalas nie zagluszajacy mp3 przy twartej obudowie ale slyszalny i zapewne dla 90% dokuczliwy, mi sie tam podoba ten dzwiek :)

testy temperatur zrobie za jakis czas :)

[EDIT]

cooler boxowy, 2500+@2,03Ghz, otwarta obudowa, Prime95 torture po 20 minutach 3300rpm ~47-48C

Aero7 Lite bez szlifu, na firmowym termo plastrze :P, 2500+@2,03Ghz, otwarta obudowa, Prime95 po 20 minutach 3300rpm ~37-38C

mnie ten wynik zadawala...bo chalas mi nie przeszkadza, za cooler dałem 89zl dokładnie, w tej cenie jest jeszcze pentagram ale wybralem Aero ze wzgledu na wyglad i dziwne zapinki, mocowania i wielkosc pentagrama w sumie :) potem lusterko, pasta ceramique i jedziem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie dzwonił do mnie znajomy, kupił na allegro Coolermastera JET7+ (nie JET7) (169zl) i chwalił sie jaki to on nie jest :|

PODOBNO: 2500@2,3Ghz na 1,85v, zamknieta obudowa, pasta silikonowa, 5h grania w AAO i ma 46C na high (chalas mu nie przeszkadza tak jak mi zreszta)

kurde dobry ten cooler :| (moim zdaniem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi