Racoclan Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Witam mam taki dosc dziwny problem, chodzi oto ze kupilem zobie ramy 512 elixir 400. W kompie mialem 256 jakiejs firmy goodram tez 400 i jak dolozylem ta 512 to komp sie eleganco odpala robi test ramu wykrywa 768 czyli jak narazie wszystko wporzadku, ale odpalam winde xp pro i staje cos tam mieli mieli i nic z trybu awaryjnego nie odpale nic sie nie da zrobic, poniewaz mam drugi system linuxa to sprobowalem na nim odpalic i poszedl bez problemu ale tylko raz bo pozniej zaczolem przekładac ramy w rozne konfiguracje i juz lipa na calego zaden system sie nie odpala. Najciekawsze jest to ze jak wyciagne ta kosc 512 to komp chodzi normalnie systemy sie odpalaja bez problemu........ i nie wiem co robic czy zrobic format czy poprostu sie pamieci gryza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiKiT Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Elixiry maja dziwną przypadłość złej współpracy z pewnymi płytami, być może padło na asusa. Kombinuj z bankami wsadzaj samą kość 512 w różne miejsca a potem dokładaj 256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racoclan Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 No moze masz racje ale mi przynajmniej wydaje sie ze jak by bylo cos nie tak z koscmi to bios powinien ich nie wykrywac a wykrywa, jest tylko problem z systemem, zdecydowalem sie przeinstalowac system i heh byly problemy przy samej instalacji jak mialem wlozone te ramy poprostu wywalalo bledy i sie wieszal.wyciagnolem kosc spakowalem ja i jutro ide wymienic na inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racoclan Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Juz teraz wszystko gra, okazalo sie ze pamieci byly walniete..... no cuz zdarza sie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visca_el_Barca Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 wtrące coś :) chciałem kupic AsusaKT600 ale looknełem na stronke a tam specyfikacja z którym pamieciami najlepiej chodzi Asus :) no i sobie kupiem MSI.Kiedys wywawało mi się to śmieszne , od ponad roku pracuje i składam ludziom te kompy i zauważyłem obniżoną wydajnośc na niektórych noname kosciach z płytami Asus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Ja też coś wtrące :wink: ,po co zakładać topic. Moje Kingstony 2x KVR400X64C3/256 pięknie chodziły w dualu,i nieźle się kręciły. Nadmiar kasy i decyzja o następnym 2x 256. Praktycznie te same, tyle że małe x na końcu serii. I co ? Klapa. Na moim IC7g Xp nie wstaje. Kości na 100% sprawne,osobno chodzą i kręcą razem nie Teraz czekam na 2x 512. A miało być tak pięknie :cry: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...