ciaja Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Ludzie POMOCY!!! Nie moge wlaczyć kompa zasilacz mam na 100% sprawny, po podłaczeniu tasm IDE żadne dyski i napedy nie działaja, dysk nawet nie wiruje. Po odłaczeniu taśm wszystko niby działa. Podejzewam że może to być wina plyty. Nie moge sprawdzić czy mam sprawną kare graficzną, ram i procesor. Czy jest mozliwe że te trzy powyżej wymienione podzespoły blokuja wlacznie sie kompa?? Jedyna oznakom że komputer działa sa wirujace wiatraki ale przy podłączonych taśmach IDE dysk nie działa w ogule, CD-Romy nie pozwalaja na wysunięcie taleza. Dysk też jest napewno sprawny bo właczłem go u kolegi. Moja konfiguracja: Procesor- AMD Athlon 750MHz Płyta głowna MSI K7T Pro 2-A 128 MB RAM zasilacz Codegen model 200XA (200W) karta grafiki GeForce II MX-400 32MB Czy ktos wie co mogło sie stać? Czy wymiana plyty pomoże? Czy wystarczy zaaktualizować lub zresetować bios?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek997 Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 A sprawdziłeś wszystkie elementy swego komputera z oddzielna? Sprawdziłeś procesor? Pamięć? Jeśli wiatraki się kręcą, to niekoniecznie musi być wina płyty. Sprawdź te części i daj znać jaki efekt... Pozdrawiam serdecznie... :) P.S. Sprawdź też taśmy IDE, bo mogą być połamane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Jeżeli nie otwierają się cd-romy (zakładam też, że nie palą się na nich diody), to znaczy, że nie dostają zasilania. Sprawdź, czy wtyczki zasilające dobrze siedzą w napędach. Jeżeli to nie one, to chyba zasilacz podziękował za współpracę. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek997 Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Najprostsza i najskuteczniejsza metoda to sprawdzić wszystko po kolei, tylko przypadkiem nie podetknij komuś swojego zasilacza, bo mogą być straty. Załatw sobie inny zasilacz i podepnij swego kompa, a jeśli to nie pomoże swoje komponenty podepnij do innej płyty po kolei, każdy z oddzielna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...