Skocz do zawartości
[ HAIZ ]

Naliczanie minut i sms'ow w plus gsm?

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie wystapil kolejny problem a mianowicie: mam pakiet w plus gsm za 30zeta noi, podobno nic sie nie nalicza na rachunek dopoki nie wykorzystam darmowych minut i sms'ow a dzis dzwonilem do kolegena na tel. stacjonarny i naliczylo mi na konto te sume na ktora do niego dzwonilem, a jestem swiecie przekonany, ze jeszcze nie wykorzystalem darmowki. Niewiem juz o co chodzi pierwszy raz mam abonament a malo tego telefon, jestem zupelnie zielony i zaluje juz ze nie wzielem czegos na karte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja teoria.

Masz rozliczenie 27-go kazdego miesiaca. Telefon kupiles zaraz przed tym dniem (moze kilka dni). Stan konta, czyli abonamentu proporcjonalnie rozlozyl sie w porownaniu do 30pln za caly miesiac.

Czyli np. brales tel. 25-go (dla przykladu) to nie zostalo Ci 30pln do 27-go lecz proporcjonalnie mniej (gdzies okolo 2pln rozkladajac to na dwa dni - nadal zakladam, ze to byly 2 dni).

Myslales, ze jeszcze miedzy 25 a 27 miales 30pln na koncie. Niestety nie jest to prawda. Jedynie sms poprawnie Cie komunikowal, ze jeszcze nie przekroczyles stanu. Bo defacto to bylo prawda. Potem zadzwoniles sobie, pogadales z 2 minuty i przekroczyles ten limicik, ktory Ci zostal (myslales, ze masz 30 pln ale niestety zostalo o wiele mniej)

Nie wiem czy dobrze wyjasnilem. Pisz jescze jak masz watpliwosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi