Piszczel Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Miałem ostatni Ciha i chyba koleś się zakorzenił w BIOSie. Norton go na dysku nie znalazł (znalazł wczesniej ale go usunąłem). Czy możliwe żeby był w Biosie i nie atakował? Kiedyś miałem Czarnobyla (to chyba to samo co CIH 95?) i zdupczył mi dysk i MB :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 cih jeśli mu się uda to tylko hdd / a i to zwykle do odzyskania w wiekszości przypadkow/ i bios kasuje / a reczej prubuje bo znam tylko jden przypadek ale to był już magistr/ ale nie potrafi sie w nim usadowić mozliwe że masz go na jakiejś plycie cd i z tego to miejsca infekuje dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Miałem ostatni Ciha i chyba koleś się zakorzenił w BIOSie. Norton go na dysku nie znalazł (znalazł wczesniej ale go usunąłem). Czy możliwe żeby był w Biosie i nie atakował? Kiedyś miałem Czarnobyla (to chyba to samo co CIH 95?) i zdupczył mi dysk i MB :evil:Jak poprzednik obstawiam że infekujesz sys z zarażonego nośnika przy instalacji systemu. Gdyby chi potrafił się usadowić w biosie to były by to niezłe jaja. Pomyśl tylko ile jest biosów do różnych płyt głównych, ile łyt ile ich wersji...Gdyby to potrafił zrobić to nie wiem jak duży musiałby być żeby zawierać w sobie bazę tych biosów które potrafi w ten sposób zainfekować (pomijająć oczywiście kwestię czy jest to wogóle możlwe...;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Chodziło mi o to że Norton już usunął CIHa ale dziwne rzeczy mi się dzieją z Biosem przy FSB 166MHz - pokazuje BIOS ROM checksum error i się nie ładuje. Jak zmniejsze FSB to wporzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 CIH albo kasuje zawartość biosu, albo nic w nim nie zmienia. Nie sądzę by możliwe byłoby by CIH tak sobie siedział w BIOSie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Chodziło mi o to że Norton już usunął CIHa ale dziwne rzeczy mi się dzieją z Biosem przy FSB 166MHz - pokazuje BIOS ROM checksum error i się nie ładuje. Jak zmniejsze FSB to wporzo. Może spróbuj "zclear-ować bios" - taka zworka na płycie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...