Alister Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Witam, Posiadam monitor LG studioworks 44m (14''), ma on standardowo odswierzanie pionowe 90Hz w rozdzielczosci 640x480, przy 1024x768 - 60Hz. W windows98se zmieniałem sterownik na AOC (juz nie pamietam jaki) i odswierzania podskoczyly do 100 i 75hz. niestety bylem zmuszony doprzesiadki na winxp, a na tym systemie ten trick nie dziala. probowalem zabawy wieloma programami typu refreshlock, bez rezulatu, jedynie przy powerstrip cos ruszyło i zamiast 100Hz w 640x480 miałem maksymalnie 90Hz(przy wiekszych wartościach monitor gasł), to rozwiazanie mnie jednak nie zadowala. I teraz moje pytanie. czy jest jakas mozliwosc abym w winxp mial te 100hz na moim starym monitorze tak jak mialem w win98? Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 A jesteś w 100% pewny że to było 100Hz?? W windowsie mogło być napisane 100Hz ale na monitorze mogła być inna wartość. Piszesz że doszedłęś powerstripem do 90Hz a potem monitor gasł... wychodzi na to że poprostu więcej już nie może i to jest maxymalna dla niego wartość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alister Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 mam pewnosc na 100%, gdyz np w grach(quake2) przy wlaczonym vsync mialem 100klatek Piszesz że doszedłęś powerstripem do 90Hz a potem monitor gasł... wychodzi na to że poprostu więcej już nie może i to jest maxymalna dla niego wartość.Na windowsie 98se przy driverach od monitora AOC uzyskiwałem 100Hz na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...