Madman Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Witam. Mam problem z chkdskiem.Mam win2000. Gdy chcę przeprowadzic chkdsk partycji C to nie mogę. ;-) Oczywiście zaznaczam ze chcę przeprowadzic test przy ponownym uruchomieniu kompa i robie reset. Ale do testu nie dochodzi...Wywala napis ze "nie ma bezposredniego dostepu do woluminu. Sprawdzanie zakonczone" i system sie łąduje dalej. Co jest? Jeszcze kilka miesiecy temu wszystko było ok. Ostatnio zrobiłem format...wiec swiezy system a problem pozostał. :( Co jest? moze mi ktos wytłumaczyc to zjawisko? Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visca_el_Barca Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 bardzo dobre są narzedzia Seagate , sciągnij sobie ze stronki i przeleć cały dysk pod dosem.To powinno pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Ale do testu nie dochodzi...Wywala napis ze "nie ma bezposredniego dostepu do woluminu. Sprawdzanie zakonczone" i system sie łąduje dalej.Norton Antyvirus 2004? Zdaje się że to on potrafi robić takie numery (nie zawsze - zależy od wersji zainstalowanego sytemu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madman Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Mam dysk Seagate Baraccuda 120 GB S-ATA. Visca_el_Barca - mógłbyś mi podać który konkretnie? Byłbym wdzięczny ;-) Nie mam żadnego Nortona. I mam teraz nowy problem. Czasami robią mi się samoistne resety. Nie mam żadnych wirusów... Np. Wyłącze monitor (komputer dalej chodzi)....po jakiejs godzine dojde do kompa odpalam monitor i BUM reset. What the hell ? Zasilacz? CZy moze coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakumo0 Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Podaj reszte konfigu ale skoro restarty to na 99% zasilacz - a co do dysku to walinij jeszcze raz formata i zainstaluj winXP jeżeli nadal będziesz miał ten problem to znaczy że coś z dyskiem nie tak ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Mam dysk Seagate Baraccuda 120 GB S-ATA. Visca_el_Barca - mógłbyś mi podać który konkretnie? Byłbym wdzięczny ;-) A ja mogę? Seatool - http://www.seagate.com/support/seatools/ I mam teraz nowy problem. Czasami robią mi się samoistne resety. Nie mam żadnych wirusów... Np. Wyłącze monitor (komputer dalej chodzi)....po jakiejs godzine dojde do kompa odpalam monitor i BUM reset. Problem z zasilaniem - ale raczej nie sam zasilacz. Gniazdko, uziemienie, listwa zasilająca (UPS - jeśli masz) - te rzeczy trzeba sprawdzić. Problemy z uziemieniem mogą powodować błędy na dysku, ktoś już na forum o tym pisał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...