Skocz do zawartości
kawal_elementu

333 a 400 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jeszcze takie pytanie :)

Pomyślalem teraz ze 256 to całe [ciach!]o jest i siadło by 512 400 mhz, ale nie mam za wiele kasy bo 3 bomby na dysk straciłem a jeszcze mam inne wydatki :). Ale chodzi mi o to by FSB na procu szło na 200 MHz, czy kupując jakieś tańsze pamięci od Kingstone, Geil itp..(są takie ?) będzie chodzić to stabilnie,normalnie,zajebiscie na 200 ?, czy lepiej kołować kase i zbierac na te Kingstone.. ;|, jeżeli mozna kupić coś tanszego to proszę powiedzcie firme. Kumpel mówił ze ma kosci "vdata" 512 MB 400 Mhz i są

"tanie i zajebiste" Poradzcie coś :)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kawal_elementu postaraj sie pisać troche jaśniej, bo musiałem 2 razy czytac (a może poprotu tempy jestem). W każdym bądź razie jeżeli na kostce pisze że pójdzie na 200 to napewno pójdzie, kości markowe będą przydatne jeżeli zamierza przekroczyć 200mhz. Napisz jescze jaką masz płyte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK spoko, poszukam tych no name na kosciach Hynix :D, jak są 400 czyli procek musi isc na FSB 200 ?, a jak nie idzie to na gwarancje <lol> ?.AA i mogłby mi jeszcze ktoś wyjaśnić co to jest to CL 2.0 2.5 3.0, a przedewszystkim co to jest to: 2-3-4-1 3,5-8-0-1 itd.. jakieś kody takie :D, a mobo mam 8RDA

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak są 400 czyli procek musi isc na FSB 200

Nie. Jak ramy sa 400MHz DDR to musza chodzic na swojej defaultowej czestotliwosci (200MHz) a czy procek ci pujdzie na 200 FSB to zalezy...

AA i mogłby mi jeszcze ktoś wyjaśnić co to jest to CL 2.0 2.5 3.0, a przedewszystkim co to jest to: 2-3-4-1 3,5-8-0-1 itd.. jakieś kody takie

To sa timingi pamieci jak poszukasz troche to duzo ciekawych rzeczy sie o nich dowiesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co slyszalem to on wlasnie cos kolo 20 minut wykonuje standardowy test, a 5 godzin juz taki full

i mam jeszcze takie male pytanie, czy nie orientujecie sie Panowie czy Infineon (czy jakos tak) produkowal cale kosci (podobno Kingston na nim jest) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze takie pytanie, zamierzam kupić RAM 512 MB 400 Mhz, ale nie wiem czy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 2x256 MB czy 1x512, z tego co widzialem wiekszosc osób ma 2x256 i coś "DUAL" :) może mi ktoś wyjasnić co to jest, i czy tak na 2x256 chodzi szybciej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wielkiej różnicy nie ma. Dual to takie cus iż komp widzi pamięć jako jeden bank pamięci.. Ale daje wzrost wydajności na AMD to góra 5%. Lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> w jednej kości i masz na przyszłość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi