kawal_elementu Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Cześć Wam ! Mam pamieć elixir 256 MB 333, i procka ustawionego mam na 11x180 iii za dopłatą moge wymienić na 400, wtedy będe mógł ustawić procka na FSB 200 ? i ma lepiej chodzić ? :). A i jaki wziąsc ten RAM, tzn jakiej firmy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 najlepiej jakiejs dobrej i markowej :) Kingston , Geil , Hynix , TwinMOS (tu uwazac bo ostatniemi czasy kicha) etc ale zadncyh no name nie brac !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 zmniejsz na maxa timingi w tych co masz teraz i ustaw je na 200mhz powinny ruszyc :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 zmniejsz na maxa timingi w tych co masz teraz i ustaw je na 200mhz powinny ruszyc :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawal_elementu Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Mam jeszcze takie pytanie :) Pomyślalem teraz ze 256 to całe [ciach!]o jest i siadło by 512 400 mhz, ale nie mam za wiele kasy bo 3 bomby na dysk straciłem a jeszcze mam inne wydatki :). Ale chodzi mi o to by FSB na procu szło na 200 MHz, czy kupując jakieś tańsze pamięci od Kingstone, Geil itp..(są takie ?) będzie chodzić to stabilnie,normalnie,zajebiscie na 200 ?, czy lepiej kołować kase i zbierac na te Kingstone.. ;|, jeżeli mozna kupić coś tanszego to proszę powiedzcie firme. Kumpel mówił ze ma kosci "vdata" 512 MB 400 Mhz i są "tanie i zajebiste" Poradzcie coś :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 kawal_elementu postaraj sie pisać troche jaśniej, bo musiałem 2 razy czytac (a może poprotu tempy jestem). W każdym bądź razie jeżeli na kostce pisze że pójdzie na 200 to napewno pójdzie, kości markowe będą przydatne jeżeli zamierza przekroczyć 200mhz. Napisz jescze jaką masz płyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 kawal_elementu: Poszukaj po sklepach no-name na kościach HYNIX :) Są tanie i dobre, vide moje. Porozglądaj sie po sklepach czy nie ma akurat takich:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawal_elementu Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 OK spoko, poszukam tych no name na kosciach Hynix :D, jak są 400 czyli procek musi isc na FSB 200 ?, a jak nie idzie to na gwarancje <lol> ?.AA i mogłby mi jeszcze ktoś wyjaśnić co to jest to CL 2.0 2.5 3.0, a przedewszystkim co to jest to: 2-3-4-1 3,5-8-0-1 itd.. jakieś kody takie :D, a mobo mam 8RDA Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 jak są 400 czyli procek musi isc na FSB 200 Nie. Jak ramy sa 400MHz DDR to musza chodzic na swojej defaultowej czestotliwosci (200MHz) a czy procek ci pujdzie na 200 FSB to zalezy... AA i mogłby mi jeszcze ktoś wyjaśnić co to jest to CL 2.0 2.5 3.0, a przedewszystkim co to jest to: 2-3-4-1 3,5-8-0-1 itd.. jakieś kody takie To sa timingi pamieci jak poszukasz troche to duzo ciekawych rzeczy sie o nich dowiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Te kody to timingi, jak chcerz sie dowiedzieć więcej o timingach to Szukaj . 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawal_elementu Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Cześć Zna ktoś stronkę z której można sciagnać gold memory ? bo ja zdarłem jakąs wersje gowniana, gdzie się trzeba rejestrowac za 22$ ? :), a znacie moze jakieś inne programy sprawdzające pamieć ? (łatwiejsze :D) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 memtest http://niemiec.piwko.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawal_elementu Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 yyy ten mem test jest jakis conajmniej dziwny :D taki "mały" :), przez 20 minut jakis <span style="color:red;">[ciach!]</span>lek cos robił, to go wylaczylem i nic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleem Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 z tego co slyszalem to on wlasnie cos kolo 20 minut wykonuje standardowy test, a 5 godzin juz taki full i mam jeszcze takie male pytanie, czy nie orientujecie sie Panowie czy Infineon (czy jakos tak) produkowal cale kosci (podobno Kingston na nim jest) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawal_elementu Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Czylo jak pochodzi komp z tym 5 h ? tzn ze RAM są ok ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawal_elementu Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Mam jeszcze takie pytanie, zamierzam kupić RAM 512 MB 400 Mhz, ale nie wiem czy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 2x256 MB czy 1x512, z tego co widzialem wiekszosc osób ma 2x256 i coś "DUAL" :) może mi ktoś wyjasnić co to jest, i czy tak na 2x256 chodzi szybciej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 wielkiej różnicy nie ma. Dual to takie cus iż komp widzi pamięć jako jeden bank pamięci.. Ale daje wzrost wydajności na AMD to góra 5%. Lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> w jednej kości i masz na przyszłość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...