B4rt3z Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Chipset na tej karcie jest strasznie goracy, palcem tylko na chwile mozna dotknac, pozniej strasznie parzy. Chlodzenie nie jest najlepsze bo radiatorek jakis z plastiku. Czy wszystkie GF4 tak sie grzeja ? Czy jesli producent stwierdzil ze takie chlodzenie wystarczy to nie spali sie karta ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Hej. Chłodzenie jest dobre, bo jest zalecane przez nVidię właśnie takie. Jeżeli Cię to interesuje to MSI używa dokładnie tych samych coolerów na GF4Ti4400 i GF4Ti4600, więc na 4200 na pewno się nadaje. Z ciekawostek, to Abit używa na swoich GF4Ti Siluro, chłodzenia nie zalecanego przez nVidię, a identyczne montował na swoich GF3Ti500. Skoro Siluro 4600 działa ze słabszym chłodzeniem to o Swój się nie martw. P.S. Jak sprawdzałeś temperaturę chipsetu palcem? Zdjąłeś cooler i dotknąłeś? No to nic dziwnego, że sie grzeje... Jak Ci zależy to zamień pastę na MSI na srebrną i po sprawie. Chłodzenie jest wydajne, plastikowa jest tylko szybka, żeby można było naklejkę nakleić (jak to robią inne firmy) a reszta normalnie aluminiowa. Osłona po to, żeby powietrze lepiej chłodziło radiator. Nie masz co sie martwić, ale jak kasy ci nie brakuje to zamień sobie na GF4 Cooler z Thermatake. P.S. Oprogramowanie MSI ma miernik temperatury. Możesz skorzystać z niego. Powinno być jakieś 35 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rt3z Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 A ktory to program pokazuje bo tylko widzialem te opcje w MSI 3d Turbo Experience i nic mi tam nie pokazywalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 a ja mam gf2pro leadteka i ma monitoring temp i po ostrym graniu jest jakies 60 st Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 To wszystko norma mój pokrótkim graniu też parzy ale zero zwisów :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...