kacperson Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Witam,jestem tu nowy,i odrazu przybywam z problemem. Niedawno spalił mi sie jeden zasilacz,już wysłużony,poprostu sie zużył. i kupiłem nowy.jest to Feel LC-B300ATX podpiąłem i wszystko ok,włączam ....i ok,działa,stabilnie system chodzi itp.Ale cały czas z wentylatora wydobywa sie zapach ciepłego,grzejącego sie plastiku,wiecie co mam na mysli...ten zapach czuć kilka metrow od kompa nawet,i to od wentylatora tak wali.Nie wiem co z tym zasilaczem...komp działa i wwszy6tko ok,ale ten zapach jak sie domyslacie jest niepokojący...wczoraj siedziałem na kompie z 4h wieczorem i nic sie nie stało pomimo tego smrodku.... Może znacie powody tego,może ktoś cośtakiego miał już,moż zasilacz jest dziwny... ja sie nie znam na elektryce prawie wogóle więc wiecie..heh.dzięki z góry za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Czasami tak bywa z nowymi produktami. Jeżeli smrodek nie ustąpi po 2 tygodniach to możesz się dopiero martwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Mi się taki zapaszek wydobywał, jak w moim starym zasilaczu wentylator się zatrzymał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperson Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 hehe pcj ale to jest nowiutki zasilacz!nie mineły nawet 20h od czasu kidy go zamontowałem,dostałem go świeżutkiego ze sklepu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zasilacz musi się wygrzać, aby "fabryczny smrodek" ustąpił. Jeśli po 2 tygodniach normalnego użytkowania dalej będzie walić, reklamuj zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperson Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 pod zasilacz podłączony standard....płyta główna epoxa,już 3 letnia praktycznie,karta sieciowa, nagrywarka ( mam nagrywarke samą,a nie nagrywarke i osobno cd rom),radeon 9200 128 ddr ramu,soundblaster 128 pci,stacja dyskietek...norma..nic przeciążającego..ale jeszce obczaje ten twój kalkulator :) . Aha no i na starym zasilaczu komp w tej samej konfiguracji długo śmigał....a obecny ma niby podobną moc do starego,z tym że faktycznie jest jeszcze ciut mocniejszy od starego..wiec to raczej nei o obciazenie chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperson Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 wg tego kalkulatora wychodzi około 218 W,tzn faktyczny wynik i tak jest mniejszy,bo tam gdzie nie btyło mojego sprzętu wybierałem inny,troceh mocniejszy,wiec i z wiekszym poborem mocy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Feel powinien teoretycznie utrzymać. Gorzej jeżeli przeciąża go na linii 3,3v ten radek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperson Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 nie no myśle ,że ten radeonik nei stanowi dla niego wielkiego problemu,zwłaszcza ,że ciepło odprowadza z niego radiator,nie ma wentylatora na nim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...