Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc w wyborze płyty głównej, takiej co najlepiej się na niej procki kręci.

Posiadam 1,8XP i 256DDR 333 samsung`i

P.s. Czy jest jakaś reguła aby kupić procek 1,8XP, który się w miarę dobrze podkręci(seria) :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o pomoc w wyborze płyty głównej, takiej co najlepiej się na niej procki kręci.

Posiadam 1,8XP i 256DDR 333 samsung`i

P.s. Czy jest jakaś reguła aby kupić procek 1,8XP, który się w miarę dobrze podkręci(seria) :?:  :?:

Bylo bardzo duzo na ten temat na forum , poszukaj z ostatnich tygodni tematow .

Mimo to troche tobie pomoge z plyt glownych wybierz cos z Asusa i Abita najszybsze mobo , oraz Msi i Gigabyte tez sa godne uwagi ( zastanow sie tez nad jakas plytka na kt400-byla mowa na forum o tym ) . Wiecej o kt333 masz tutaj http://tweak.pl/artykul/socketa_kt333 .

A jezeli chodzi o serie a podkrecalnosc proca to tu wszystkiego sie dowiesz , jedank mysle ze roznie z tym bywa .

http://overclockers.com/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z okazji ze jestem to polece Abita KX7 333R , a seria najlepsza jest najnowsza (choc niezawsze ale czesto) ja polecam AROIA (z niej (nie tylko) robia XP 2100+). PS ja bym poczekal na Tbreda 1900+. Plyty na KT400 to shit pieniadze w bloto (no chyba ze sie uprzesz na Serial ATA pod ktore nie ma dyskow lub na AXP x8 pod ktore nie ma kart a wydajnosc widac tylko na 640x480 w 16bitach na ktorej nikt nie gra (przyklad Xabre).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha nie sugeruj sie broń Boże testem plyt na Tweak.pl szanownego redaktora naczelnego (jeden wielki Rotfl). Poczytaj testy na www.twojepc.pl lub poszukaj cos na zagranicznych stronach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 333 też KT400 nie zachwycają. Jedyne udane DDR'y to 266.

Cała reszta daje wątpliwe przyspieszenie.

z okazji ze jestem to polece Abita KX7 333R , a seria najlepsza jest najnowsza (choc niezawsze ale czesto) ja polecam AROIA (z niej (nie tylko) robia XP 2100+). PS ja bym poczekal na Tbreda 1900+. Plyty na KT400 to shit pieniadze w bloto (no chyba ze sie uprzesz na Serial ATA pod ktore nie ma dyskow lub na AXP x8 pod ktore nie ma kart a wydajnosc widac tylko na 640x480 w 16bitach na ktorej nikt nie gra (przyklad Xabre).

Sorry, ale ja nie mam tyle kasy żeby co pół roku sprzęt zmieniać.

Abit wcale nie jest taki super i różnie bywa z wyposażeniem.

Ja osobiście bliski jestem kupna GA-7VAXP. Za 614zł masz wyposażenie na dłuższy czas, niezłe osiągi - spokojną głowę przez min. rok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...