koziolk Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Proszę o pomoc w wyborze płyty głównej, takiej co najlepiej się na niej procki kręci. Posiadam 1,8XP i 256DDR 333 samsung`i P.s. Czy jest jakaś reguła aby kupić procek 1,8XP, który się w miarę dobrze podkręci(seria) :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Proszę o pomoc w wyborze płyty głównej, takiej co najlepiej się na niej procki kręci. Posiadam 1,8XP i 256DDR 333 samsung`i P.s. Czy jest jakaś reguła aby kupić procek 1,8XP, który się w miarę dobrze podkręci(seria) :?: :?: Bylo bardzo duzo na ten temat na forum , poszukaj z ostatnich tygodni tematow . Mimo to troche tobie pomoge z plyt glownych wybierz cos z Asusa i Abita najszybsze mobo , oraz Msi i Gigabyte tez sa godne uwagi ( zastanow sie tez nad jakas plytka na kt400-byla mowa na forum o tym ) . Wiecej o kt333 masz tutaj http://tweak.pl/artykul/socketa_kt333 . A jezeli chodzi o serie a podkrecalnosc proca to tu wszystkiego sie dowiesz , jedank mysle ze roznie z tym bywa . http://overclockers.com/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Znowu jestem zmuszony wyglasic retoryczna regulke : Uzyj opcji Szukaj ! Z seriami to roznie bywa , ja mam AGKGA i tez sie dobrze kreci (jak na 1800+) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Może jedna z nowych płytek? ASUS A7V8X, MSI KT 4 Ultra albo Gigabyte 7VAXP. Zależy jakie masz fundusze, ale chyba lepiej kupić, którąś z tych płytek choćby na niezłe wyposażenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 z okazji ze jestem to polece Abita KX7 333R , a seria najlepsza jest najnowsza (choc niezawsze ale czesto) ja polecam AROIA (z niej (nie tylko) robia XP 2100+). PS ja bym poczekal na Tbreda 1900+. Plyty na KT400 to shit pieniadze w bloto (no chyba ze sie uprzesz na Serial ATA pod ktore nie ma dyskow lub na AXP x8 pod ktore nie ma kart a wydajnosc widac tylko na 640x480 w 16bitach na ktorej nikt nie gra (przyklad Xabre). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Aha nie sugeruj sie broń Boże testem plyt na Tweak.pl szanownego redaktora naczelnego (jeden wielki Rotfl). Poczytaj testy na www.twojepc.pl lub poszukaj cos na zagranicznych stronach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Tu jest link http://www.anandtech.com/mb/showdoc.html?i=1696&p=9 do testów ASUS A7V8X na KT400 (niestety konkurencja w teście jest bardzo uboga). Wynika z niego, że wydajnosć tego Asusa nie jest zła pod warunkiem, że stosujesz DDR333, a nie DDR400. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Na 333 też KT400 nie zachwycają. Jedyne udane DDR'y to 266. Cała reszta daje wątpliwe przyspieszenie. z okazji ze jestem to polece Abita KX7 333R , a seria najlepsza jest najnowsza (choc niezawsze ale czesto) ja polecam AROIA (z niej (nie tylko) robia XP 2100+). PS ja bym poczekal na Tbreda 1900+. Plyty na KT400 to shit pieniadze w bloto (no chyba ze sie uprzesz na Serial ATA pod ktore nie ma dyskow lub na AXP x8 pod ktore nie ma kart a wydajnosc widac tylko na 640x480 w 16bitach na ktorej nikt nie gra (przyklad Xabre). Sorry, ale ja nie mam tyle kasy żeby co pół roku sprzęt zmieniać. Abit wcale nie jest taki super i różnie bywa z wyposażeniem. Ja osobiście bliski jestem kupna GA-7VAXP. Za 614zł masz wyposażenie na dłuższy czas, niezłe osiągi - spokojną głowę przez min. rok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 niom, gigabajcik jest spox 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Polecam płytkę Microstara (np. MSI KT3 Ultra2/R)... Sam na takową poluję :D ... Dokładny opis zanjdziesz na www.msi.com.tw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 a ja polece MSI KT3 ULTRA 2 (wypasik) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...