Skocz do zawartości
pete007

Problem z napięciami Feel 300W

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z moim zasilaczem Feel 300W a konkretnie z napieciem 12V. Zasilacz ma 2 lata a moj sprzet ECS K7S5A Athlon 2000+ (T-bred B0 nie krecony). Problem polega na tym ze czym bym nie sprawdzal otrzymuje za kazdym razem inny wynik.

BIOS 12,73V

MBM 12,85-12,91V

miernik (jakis najtanszy - innego nie mialem pod reka) 13,20

Dokladne oznaczenie zasilacza ESP-300ATXSP4

Moze mi ktos podac jakies wyjasnienie, zasilacz byl ostatnio rozkrecony, odkurzony i nie bylo jakichkolwiek uszkodzen widocznych golym okiem (o ile takie cos mozna zauwazyc). Odrazu zaznaczam ze zasilacz sie nie przegrzewa i wentylator wew. jest w 100% sprawny.

Jezeli ktos z Was bedzie proponowal mi wymiane zasilki to szczyt moich mozliwosci finansowych to Chieftec 1136H ze wzgledu na wymiane mobo na DFI Infinity (planowany lekki oc) za wszelkie sugestie i podpowiedzi bede wdzieczny

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem calkiem swiadomy ze zasilacz jest do wymiany, mialem tez juz przygody z podkrecaniem procka na slabych zasilaczach (Athlon SlotA 650@738) przez co jest to moj 4 zasilacz w karierze (a w zasadzie 5 bo w Compaq-u 1 sie po burzy usmazyl) ale nie jestem kamikaze zeby na nim podkrecac sprzet. O wymianie mobo napisalem tylko dlatego ze gdyby padaly jakiekolwiek propozycje zasilaczy to tylko takie ktore podołaja podanej konfiguracji (oczywiscie w zadanym zakresie cenowym)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi