Skocz do zawartości
opentany

Zwis kompa :(

Rekomendowane odpowiedzi

ctrl+alt+del - otworzy ci się menadżer zadń windows i tam masz aplikacje, procesy i co aktualnie chodzi - musisz sie poorientować co jest co i moze wtedy obczaisz jakiś niechciany proces

albo uruchom>msconfig>i tam masz co sie uruchamia przy starcie kompa

a co do problemu załozyciela topicu to proszę podaj jakies bardziej szczegółowe objawy problemu

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ctrl+alt+del - otworzy ci się menadżer zadń windows i tam masz aplikacje, procesy i co aktualnie chodzi - musisz sie poorientować co jest co i moze wtedy obczaisz jakiś niechciany proces

albo  uruchom>msconfig>i tam masz co sie uruchamia przy starcie kompa

a co do problemu załozyciela topicu to proszę podaj jakies bardziej szczegółowe objawy problemu

pzdr

U mnie nawet na świerzo postwionym xp-ku występują jakieś dziwne sytuacje przeskanowałem już dyski ad-adware 6.0pro i antivirem 2004 oczywiscie z aktualnymi bazami w trybie awaryjnym - problem leży raczej po stronnie hardware a nie software.

Przypuszczam ze czytałeś w tamtym temacie opis problemu... więc wczoraj wyciągnołem wszytko co niebyło niezbędne do odpalenia kompa czyli tuner tv, jedną kość ramu, karte muzyczną, sieciową, dołączyłem również dyski optyczne komp dalej uruchamia sie powoli zaraz po zalogowaniu trzeba odczekać jakieś 1.5 min by wykonąć pierwszy rozruch jakiegokoliwek programu, programy z autostartu też strasznie wolno zaskakuja.

Szczerze mówiąc już totalnie zgłupiałem, widziałem juz naprawde duzo ale czegoś takeiego jeszcze nie było najdziwniejszy jest błąd odwołujący sie do pamieci przy uruchomieniu odtwarzacza wideo "pamieć nie moze być read" WTF :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przetestuj kości ram.

Masz może zainstalowany More Tv ?

Service Pack ?

Acha,jeszcze to :

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;239941[/quote

Na wstępie dzieki za pomoc.

Service packa oczywiscie mam zainstalowanego na "głołowindowsa"

MoreTv nigdy nie instalowałem

Ten link który zapodałes może sporo wyjaśnić, sprawdze jak wróce do chatki bo teraz workuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi