Skocz do zawartości
fllanker

problem z monitorem MAG786PF

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam w domu wlasnei taki monioterk na probe i mam kilka pytan w zwiazku najlepiej do uzytkownikow tego monitora np. nie wiem dlaczego

gdy podloncze go do zasilania pokazuje sie na ekranie kolorowy kwadracik (self test) tak jak by monitor nie byl podlonczony do kompa a jest i druga sprawa czy wy tez macie serie pstrykniec przy wlanczaniu monitora i przy kazdej zamianie rozdzielczosci bo nie wiem ale u kumpla na takim samym monitorku ale na kineskopie trinitrona nie ma nic takiego ani tego okienka na poczatku ani nei ma takich pstrykniec - hm moze trafilem na jakies felerny egzemparz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale wogole jak wlanczam sasilanie ale nie odpale jeszcze kompa to i tak zawsze jest ten self test obojetnie czy jest jest podpiety do VGA czy nie nawet jak podczas pracy np windowsa ustawie zeby np po 10 min sie wylanczal to tez oikazuje sie to okienko nie podoba mi siie to i nigdy czego takiego nei widzialem zeby na podlonczonym monitorze do VGA pokazywal sie komunikat taki sam jak przy odlonczonym SZLAK MNIE JUZ TRAFIA !! bo dopiero co go kupilem a wczesniej mialem samsunga ktory piszczal te skosnookie dupki co to produkuja zaczynaja mnie jzu wkurzac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale wogole jak wlanczam sasilanie ale nie odpale jeszcze kompa to i tak zawsze jest ten self test obojetnie czy jest jest podpiety do VGA  czy nie

mam to samo

nawet jak podczas pracy np windowsa ustawie zeby np po 10 min sie wylanczal to tez oikazuje sie to okienko

tego u mnie nie ma, ustawienie wyłączenia monitora powoduje przejście w stan czywania, ekran się wygasza, mryga pomarańczowa lampka

nie podoba mi siie to i nigdy czego takiego nei widzialem zeby na podlonczonym monitorze do VGA pokazywal sie komunikat taki sam jak przy odlonczonym

czy system poprawnie rozpoznał Ci monitor ?

próbowałeś instalować sterowniki monitora ?

http://www.maginnovision.com/download.htm

SZLAK MNIE JUZ TRAFIA !!  bo dopiero co go kupilem a wczesniej mialem samsunga ktory piszczal te skosnookie dupki co to produkuja zaczynaja mnie jzu wkurzac

:D :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi