Skocz do zawartości
QwaS

problem z inetem przez lan

Rekomendowane odpowiedzi

jol

jestem w sieci wlan narazie z 4 kumplami i mamy inet przez modem stelitarny ktory jest podpiety do AP i dalej jest antena dookolna no i sprawa wyglada tak ze strony www przestaja sie otwierac a zapuszczam DC++ lub kazze i sciagam se z predkoscia 60kb/s(tak jest max wynikajacy z mojego lacza) a stronki nie chodza wogole przegladarka nie raguje. robilem reinstale systemu itp. wszystkie ustawienia czyli IP itd mam wpisane na sztywno.zapomnialem dodaac ze GG mni dziala caly czas. czy mozliw ze ktorys komp kumpli sieje czy ap jest zle skonfigurowany(bo w otoczeniu to widze tylko siebie naprzykald)??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz albo problem z DNS-em (czyli nie masz wpisanego adresu serwera nazw, bądź jest, ale błędny lub serwer nie działa)

albo masz problem z konfliktem adresów MAC i IP, których Twoje łącze może nie obsługiwać... nie wiem jak dokładnie masz zrobione to dzielenie więc wiele nie poradzę... jeśli AP nie ma routera z NAT-em, a jest to potrzebne (przykładowo) to też nie będzie działać... poczytaj tematy o dzieleniu Neostrady i jak się to robi i co jest potrzebne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam udostepnione neo przez lan, i wszystko dziala bez problemu oprocz tego, ze mam poblokowane porty co bardzo ogranicza moje zdolnosci p2p :] . Na kompie udostepniajacym jest firewall windowsowski (oczywiscie jestem w nim normalnie puszczony, po jego wylaczeniu i tak jest to samo), jestesmy polaczeni ze soba bezposrednio, od sieciowki do sieciowki. Co z tym fantem zrobic? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi