Skocz do zawartości
Armani01

PYTANIE o Zasilacz i procka.... :-)))

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć jestem hm... początkującym overclokerem..

I mam kilka pytań do tych bardziej ode mnie zaawansowanych

-------1. Po pierwsze (zestaw mam jak w opisie) kupiłem sobię zasilacz Chiefteca 1136H 360 W :-) ...ale mam wątpliwości co do napięć jakie on trzyma są to .....

+3,3V- 2,69 ???!!!!!!!!

+5V- 4,95

+12V-11,86

-5V- -4,85

-12V- -11,79

+5VSB - 5,40

I napięcia są trochę chwiejne ?!!???

Czy ktoś mógłby się na temat podanych przezemnie wartości wypowiedzieć ??? PROSZĘ !!!!!!!!!!

I czy w sytuacji gdy te wartości nie spełniają norm jest to podstawą do reklamacji ??

-----I druga sprawa to.... procek

Napisane na nim mam... AXDA2000DUT3C

AIXIB0334WPMW

Y882785240092

Made in Malysia (chyba 1999)

JEST TO ATHLON XP 2000+ (ALE NA JEDNYM Z PROGRAMÓW NAPISAŁO MI ŻE TO DEGREGETED 2400+)????

1. Czy ten procek ma już odblokowany mnożnik ???

2. No i może ktoś jest w stanie coś powiedzieć o tej serii.....

------I jeszcze mam Albatrona 4200 Ti 128 ddr chciałbym go podkręcić ale nie wiem jakie są bezpieczne ustawienia do jakich mógłbym podkręcić go na seryjnym cullerze (TO PYTANIE DO POSIADACZY TEGO MODELU)

może ktoś wie????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś mógłby się na temat podanych przezemnie wartości wypowiedzieć ??? PROSZĘ !!!!!!!!!!

z tego co widze to sa napiecia "zmiezone" programem typu speedfan mbmonitor - To sa tylko orientacyjne wartosci, realne powie ci tylko miernik.

Co do procka to:

ma odblokowany mnoznik i jest to athlon2000+ (AXDA2000)

nie wiem jak z seria ale stepping B0 jest dobry do OC

mysle ze dobry potencjal ma ten procek :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak napięcia zmierzyłem speed fanem ;-)?! :roll:

A co do procka ... to twoje słow mnie BARDZO !!!! cieszą --- teraz muszę tylko wnikliwie postudiować na ten temat.... :twisted: :wink: :lol:

p.s... Do jakiej (w mojej płytce) częstotliwości mogę jeszcze podciągnąć bez zmiany napięcia Vcore ????? :roll: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi