Holman Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 mam zamiar zamowic 2 enermaxy na www.pc-cooling.de za laczna sume ok 170 euro, sla do mnie poczta, i tu mam pytanie (moze glupie ale nie wiem i nie mam tego jak sprawdzic za bardzo): czy na granicy moga mi wpieprzyc jakies clo albo cos w zwiazku z tym ze to zagraniczna przesylka?, tzn jak przyjdzie paczka czy nie bede musial doplacac za nia?, czy ktos robil juz taka akcje za podobna sume?, dziekuje za ewentualne odpowiedzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 jesli na paczce pojawi sie napis od nadawcy "gift" to nie bedzie cla :P bo potraktuja jako prezet :wink: koles juz to wypraktykowal jak slal ze stanow :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 a ja tam sobie kupiłem ENERMAXA 300W tylko troche starzszy model za 58 na allegro gość chyba nie wiedział co sprzedaje bo był zaskoczony ze taką cene wylicytowałem ale przebijałem sie z jakims gościem ale sie opłacało napięcia sie niesamowicie poprawiły w porównaniu do mojego 250W noname Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 A nie lepiej kupić tutaj http://www.pc-tuning.pl/main.php Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 dzieki za odpowiedzi, sprobuje akcje z tym giftem zrobic speedy: wpc-tuningu jest strasznie drogo, taki sam model w niemczech kosztuje 150 zeta mniej, za cene slabej 350 w polsce mam wypasiona 430 z niemiec, dlatego sciagam stamtad Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 A myślałeś o kosztach przesyłki, ale mimo to jednak z Niemiec powinno być taniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 A myślałeś o kosztach przesyłki, ale mimo to jednak z Niemiec powinno być taniej. ja juz wszystko mam ustalone, nawet z przesylka jest taniej bo odejmuja niemiecki vat, sprzet za 625 z pc tuning tam jest za 400 + przesylka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Zamawiałem u nich już kilka razy! 1. Wszystko zależy od wartości przesyłki! Jak kupowałem od nich mojego Swiftecha to przyszła paczka pocztą bezpośrednio do mnie i było OK - to było jakieś 300-350 zeta rok temu! Póżniej złożyłem zamówienie u nich na jakiś 1k PLN (TSP 520 + wentyle + pdkładki itp) to musiałem zapłacić na poczcie przy odbiorze VAT !!!! 22% !! Jeżeli jest duże zamówienie to rozpisują w papierach paczki co jest dokładnie w środku i klapa trzeba płacić :( Możliwe też, że zaczeli tak robić później (moj Swif. był chyba pierwszym ich zamówieniem do Polski ;)) 2. Cło na produkty komputerowe z Unii Europejskiej wynosi 0%, ale z USA już trzeba je zapłacić (Zamawiałem kiedyś pamięci Crucial ;)) nie pamiętam ile ale trzeba ! Jakieś dokładniejsze pytania to wal śmiało ;) Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...