Skocz do zawartości
Holman

sprzęt a cło

Rekomendowane odpowiedzi

mam zamiar zamowic 2 enermaxy na www.pc-cooling.de za laczna sume ok 170 euro, sla do mnie poczta, i tu mam pytanie (moze glupie ale nie wiem i nie mam tego jak sprawdzic za bardzo): czy na granicy moga mi wpieprzyc jakies clo albo cos w zwiazku z tym ze to zagraniczna przesylka?, tzn jak przyjdzie paczka czy nie bede musial doplacac za nia?, czy ktos robil juz taka akcje za podobna sume?, dziekuje za ewentualne odpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja tam sobie kupiłem ENERMAXA 300W tylko troche starzszy model za 58 na allegro gość chyba nie wiedział co sprzedaje bo był zaskoczony ze taką cene wylicytowałem ale przebijałem sie z jakims gościem ale sie opłacało napięcia sie niesamowicie poprawiły w porównaniu do mojego 250W noname

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedzi, sprobuje akcje z tym giftem zrobic

speedy: wpc-tuningu jest strasznie drogo, taki sam model w niemczech kosztuje 150 zeta mniej, za cene slabej 350 w polsce mam wypasiona 430 z niemiec, dlatego sciagam stamtad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamawiałem u nich już kilka razy!

1. Wszystko zależy od wartości przesyłki!

Jak kupowałem od nich mojego Swiftecha to przyszła paczka pocztą bezpośrednio do mnie i było OK - to było jakieś 300-350 zeta rok temu!

Póżniej złożyłem zamówienie u nich na jakiś 1k PLN (TSP 520 + wentyle + pdkładki itp) to musiałem zapłacić na poczcie przy odbiorze VAT !!!! 22% !!

Jeżeli jest duże zamówienie to rozpisują w papierach paczki co jest dokładnie w środku i klapa trzeba płacić :(

Możliwe też, że zaczeli tak robić później (moj Swif. był chyba pierwszym ich zamówieniem do Polski ;))

2. Cło na produkty komputerowe z Unii Europejskiej wynosi 0%, ale z USA już trzeba je zapłacić (Zamawiałem kiedyś pamięci Crucial ;)) nie pamiętam ile ale trzeba !

Jakieś dokładniejsze pytania to wal śmiało ;)

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...