Markos80 Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Witam, Mam Abit IS7-e, PIV 2.8HT, dyski: IBM-DTLA-307015 (ide Primary), Seagate ST380013AS (sata), CD/DVD Toshiba (ide Secondary), Lite-ON CDRW (ide Secondary). Ostatnio zacząłem mieć problemy pod WinXP z dyskiem sata, z którego uruchamiam system. Od czasu do czasu, w czasie działania systemu, jakby się na przemian zatrzymuje i rozkręca w bardzo krótkim czasie, kilka razy. System na chwilę zamiera, po czym wszystko wraca do normalnej pracy. Dodatkowo nie da się w nic zagrać, prawie każda gra pochodzi chwilę i pojawia się ten sam dźwięk, często zawias całego komputera. Załadowałem ostatni BIOS 2.0, Intel INF 6.0.1.1002 i dalej to samo. Dodatkowo zauważyłem, że sata działa jako UDMA5, Abit EQ monituje napięcie 3.3V oscyluje w okolicach 2.8V i piszczy :). Zepsuł się wiatraczek na chipsecie, znaczy się nie kręci. Uff, się rozpisałem. Pozdrawiam wszystkich specjalistów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos80 Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Dzięki za odpowiedź. Płyta musi iść do serwisu, czy wystarczy wymienić wiatraczek? Mam FX5600, więc wymienię zasilacz na mocniejszy, teraz mam 350W. Jeśli jest widziany jako UDMA5 to znaczy, że tak pracuje, czy pracuje na SATA? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...