Skocz do zawartości
Aran

Czas na zmiany...

Rekomendowane odpowiedzi

Nadszedl czas malej podmiany komputerka...

zmienic chce procka, MOBO, zasilacz..

zastanawiam sie nad:

Abit NF7-S ver.2 / Abit NF7 ver.2 - niewiem ktora bedzie leprza... i czy wogle ktoras z tych ?

AMD Athlon XP 2500+ Barton Mobile

Pentagram Freezone QC-80 Cu - nieiwem czy starczy... ?

Chieftec HPC-420-302-DF

chcial bym go troche krecic przynajmniej na 3200, i w przyszlosci wymienic gforca3 ti200 na 6800GT czy x800pro czy ta zasilka starczyla by ?

czekam na jakies dobre rady :) fnx z gory...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOBO - NF7 [ rev.2.0 ] a czy 'S' czy bez 'S' to juz Twoja indywidualna sprawa [ a raczej sprawa Twojego portfela :P ]. 'S' ma full wyposazenie, a zwykly NF7 jest 'goły (i wesoly :P)'.

PROC - mobilka - spoko :)

Cooling - jak juz masz kase na taki sprzet to moze zainwestuj jeszcze w jakies WC, albo przynajmniej w ZALMAN'a 7000CU ? On na pewno zaspokoi Twoje potrzeby [ i zaoszczedzisz na wydatkach na lekarzy - uszkodzenie sluchu... :P ]

PSU - MIOOODZIOOO :D [ sam takiego planuje :) ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm co do tego MOBO niewiem zabardzo o co chodzi w tym full wyposazeniu (z tego co czytalem to nieiwem do czego sluza poszczegolne dodatki, za bardzo nieznam sie) po za tym soundstormem ktore raczej mi nie bedzie potrzebne...mam SB 5.1 mysle ze styknie

co do Zalmana to podobno jest jakis problem z zamontowaniem go na tej MOBO, myslalem tesh o WC ale mysle ze to jeszcze poczeka planuje kupic jakies dobre ale narazie szkoda mi kasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodatki w "S" to Raid i SATA - pomysl przyszł0osciowo, coraz wiecej dysków jest sata a róznica nie taka ogromna. No i moze kiedys walniesz sobie Maciez w Raid 0 - wzrost wydajnosci operacji dyskowych 70-90%.

Pozatym SoundStorm pozera SB Live na sniadanie, a Audigy I tez nie jest w stanie mu naskoczyc ;)

tak jak mówi mAtii - kwestia materialna (IMO za jakis rok, dwa trudniej ci bedzie sprzedac mobo bez SATA)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok. teraz pozostaje kwestia chlodzenia procka ;)

podoba mi sie ZALMAN'a 7000CU ale.. macie jakies pomysly jak go wsadzic na ta MOBO ? :)

aha apropo procka to z napieciem 1.45 czy 1.65 ?

co do uszkodzenia sluchu to moj gainward gforce 3 ti200 codzien wierci mi w glowie dziure ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aran bierz NF7-S ewentualnie NF7-SL (brak przejściówki IDE na SATA). Jak przywiązujesz wagę do dobrego dźwięku na pewno nie pożałujesz. Soundstorm rządzi :twisted: . Procek super, chłodzenie (QC-80Cu) na pewno wystarczy (Zalman jest lepszy ale sporo droższy :( ), zasilasz super. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm :) to juz prawie wiem all.. dzienx ;D

ale dla pewnosci o tego Chieftec sie spytam

czy napewno wystarczy na podkreconego kompa i gforca 6800ultra/gt czy radeona x800pro/xt pe ? glownie pod tym katem patrze na zasilke funduszy duzo niemam a cena wydaje mi sie przyzwoita i te opinie :) ?

niechce potem po zakupieniu takiej karty wymieniac go..:(

a co do tego abita NF7-S.. jak sie sprawuja na nim pamieci Kingston PC3200 CL3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi