Skocz do zawartości
Deleter

Pare pytan w sprawie o/c Bartona na Asrocku K7S8X r 3.0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zachecony dobrymi opiniami uzytkownikow o podkrecalnosci Bartona 2500+ chce go puscic na 11*200. I tu nasuwa sie pare pytań:

1. Czy rzeczywiscie da sie na Asrocku K7S8X r3.0 i biosie v P2.20 ustawic stabilna szyne 200 MHz?? Moze trzeba flashowac bios?? Czy to jest po prostu czysta loteria i ryzykuje utrate sprzetu...

2. Czy pamiec to wytrzyma (fakt ze to 400 ale noname robi swoje :cry:)

3. Czy temp znaczaco sie podniesie?? Poki co mam 43-48(in stress) na "jakims tam" coolerze...bardzo przypomina spire whisperrock IV ale byl kupiony za 30 zl w bialym pudelku :oops:

4. Czy zasilka wystarczy do tej operacji??

Prosze o wyrozumialosc ale jestem dopiero poczatkujacym userem tego forum i overclockerem... :oops:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby była to normalna płyta główna to wystarczyło by podnieść v core i fsb do 200 mhz. Jednak w tej płycie nie jest to takie proste. W przypadku fsb wystarczy zmienić zworkę. Ale żeby zmienić vcore niezbędne do stabilnego podkręcenia musisz zrobić drut -mod. Pamięci powinny wytrzymać, zasilacz też. Oczywiście wszystko się okaże jak podkręcisz. Opis drut modu jest gdzieś na forum. Aha cooler mógłbyś zmienić.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zacznijmy od tego zeasrock obsluguje tylko 333. niektorym co prawda dziala 400 ale to raczej na starszych egzemplarzach. mi np max co moglem prime stable miec to bylo 193fsb, a na tym samym vcore po zmianie na nf7 mam 210.

a ten ram noname to jakiej firmy? bo moj goodram 400 dziala na 420 przy timingach 2,5 3 2 11 czyli raczej ladnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro będe miał bartona 2,5, a mam włożone druty w mobo (1,75V) nie wiem czy wyciągać, czy zostawić ? Będe chciał go podkręcić, ale jak zostawie to sie nie dowiem, czy aż takie napięcie jest dla niego niezbędne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...